Песните в албума:

1. Aquamaria
2. Fire
3. Mind
4. Tempel
5. Gold & Silver
6. Earth
7. Ozean
8. Stratofarm
Colour Haze
Tempel
Година: 2006
Лейбъл: Elektrohasch
Държава: Германия
http://colourhaze.de
Изобщо не усетих как отминаха повече от две години между актуалния днес Tempel и утвърдилия се като един от най-добрите стоунър албуми изобщо, предишен едноименен такъв. С Tempel немското трио като че ли се върна леко назад към по-рокаджийското звучене (колкото и нелепо да звучи това), каквито бяха по-ранните им тави. Но все пак са запазили дълбочината, до която стигнаха с философския и доста по-психеделичен въпросен едноименен удар. Несъмнено тук се сблъскваме с най-добрата продукция на музиката им до момента, като най-"засегнати" са барабаните. Липсват класически по-продължителни психеделични химни, но за сметка на това имаме пост-рок ориентираното Ozean. Ако пък искате да придобиете ясна представа за бандата само с едно парче, то това несъмнено е Aquamaria - скалъпено по време на импровизация и предвидливо сложено на първа позиция.

Сигурно ви се е случвало да дойде момент, когато една банда трябва да издаде албум и не вярвате, че може да надскочи себе си оттук нататък, при положение, че има половин дузина шедьоври зад гърба си? А когато излезе албумът сякаш тези музиканти откриват чисто нови хоризонти пред вашето зажадняло съзнание, като успяват да ви изненадат още веднъж... Colour Haze достигнаха своеобразен таван с Los Sounds De Kraut. След това с едноименния си оставиха с виснало чене фенове и критика. Ами сега накъде? Дали Tempel е крачка назад? Не - по-скоро можем да кажем, че отново е крачка в страни. Повече черни ритми, повече джаз, но все така прогресивни и психеделични - гаражен рок с кристален звук, записан с лампови усилватели, с идеята да се слуша на аналогов носител. Дори и да слушате шибаните mp3-ки, пак оставате очаровани от плътността и топлината, изпълващи пространството. Еле пък на слушалки...

Опит да се разчупи модела е и немското заглавие, както и тези на някои от песните, чиито лирики пък са отново философско ангажирани (в добрия смисъл). С този си албум Colour Haze затвърждават позицията си на достоен водач в един лейбъл, гарантиращ само качествени трипове.
Напомня на: краут рок
Оценка: 12345
коментари [2] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Няма по-интересни истории от тези как на някого хич не му е провървяло, освен тези как на друг някой невероятно му е провървяло.
"Детвайлер решават проблема" - Лорънс Блок