Песните в албума:

1. Lights In The Distance
2. Hindsight
3. Oceans Apart
4. Summer Fades
5. Storm Warning
Parhelia
Oceans Apart
Година: 2007
Лейбъл: няма
Държава: Ирландия
http://www.parheliaband.com/
Появиха се доста ревюта на пост-рок групи на роука, но тъй като на мен тия албуми за които вече е писано не ми харесват, реших да ви запозная с една творба грабнала вниманието ми от този иначе доволно скучен жанр. Групата както се вижда малко по-горе е Parhelia, а името на албума е Oceans Apart.

Ще бъда кратък и надявам се ясен. Петте композиции няма да ви предложат нищо революционно или нечувано вече, но за разлика от повечето си пост-рок събратя, четиримата ирландци, спазвайки каноните на стила, успяват да не ме карат да се прозявам след десетото повтаряне на водещия риф. Може би затова спомага и изключителната прецизност относно дължината на композициите, както и времетраенето на диска (31 минути). Ако на някой му се вижда кратък, винаги може да си го пусне пак отначало и така докато му стане достатъчно дълъг.

За финал ще перефразирам една телевизионна мъдрост, която важи в пълна сила за вторият диск на Parhelia - не става само със свирене, трябва и акъл. Ако не знаете какво е акъл, питайте някой от Parheliа - той знае.
Напомня на: пост-рок
Оценка: 12345
коментари [5] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Колкото по-високо се изкачиш, от толкова по-високо ще паднеш.
Сър Найджъл Лоринг ("Белият Отряд" - Артър Конан-Дойл)