Песните в албума:

1. Стинь
2. Одолень-трава
3. Явiр
4. Морок узрев
5. Крада
6. The Tread
7. Там, где жили Свиристели
8. Во лузех(Омутково ляды)
9. Ресноты сонть...
10. Winter Wood
Tumulus
Winter Wood
Година: 2004
Лейбъл: няма
Държава: Русия
Когато за първи път чух за Tumulus си помислих: "Поредната "блек" дандания!", но бях повече от приятно изненадан след като преслушах демото "Крада" (1999). Това, което чух беше приятна смес от прогресив метъл и руски фолклорни мотиви. Да! Групата е от Русия и повечето им текстове са на руски и старославянски език. Разбира се има и някои парчета на английски. Стилът на Tumulus се определя като арт прогресив фолк метъл и мисля, че това е точното определение.

Момчетата (и момиче) са повлияни от групи като Amorphis, ранните Bathory, Fates Warning, Dream Theater, ранните Genesis, Jethro Tull. Тези разнообразни влияния определено са допринесли за разнообразния стил на групата. Музиката е добре изсвирена и в нея умело е вплетен традиционния руски инструмент балалайка. Също така е използвана флейта, дайре и перкусии, както и различни семпли. В парчето The Tread се чуват различни птици и шум от разклащани от вятър дървета.

Преди това промо, Tumulus имат още едно демо освен "Крада", озаглавено "Во Лузех" (2000). Те вече имат два концерта в България и на 23 май 2004 (неделя) ще бъде и третото им участие в клуб "О!Шипка" София. Интересен факт е, че за записите на Winter Wood, Tumulus са привлекли като гост вокал една от най-добрите руски фолклорни певици Марина Соколова (гр. Седьмая Вода) и със сигурност мога да кажа, че изборът им е доста уместен.

Името на Групата означава "могила" и е създадена през 1997 г. от членове на вече несъществуващата викинг дум метъл група Scald . Спокойно мога да кажа, че това е един много добър прогресив фолк албум и мисля, че ще се хареса на феновете и на двата стила, защото музикантите са си свършили работата отлично и са създали един наистина забележителен албум.

За контакти с групата: velingor@mail.ru

Промоция за България: http://www.theotherside.dir.bg
Напомня на: Amorphis, ранните Bathory, Fates Warning, Dream Theater, ранните Genesis, Jethro Tull
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Aquila non captat muscas!
[Орелът не хваща мухи]