Песните в албума:

1. Way I Feel
2. Relapse
3. 1303
4. The Pusher
5. Help Me
6. Eclipse
7. Liquid Jam
Sons Of Otis
X
Година: 2005
Лейбъл: Small Stone
Държава: Канада
http://sonsofotis.com
Мине, не мине време и нощта падне. А с нея идва и желанието омаяната глава на сайкъделик фена да чуе нещо по-така... Ама наистина по-така! Да се влачи, да е спокойно, да звучи древно и мъдро! Да, ама тоя същият фен иска и музиката да му разчовърка плесенясалия мозък, като го изненада с нещо ново! Вечер след вечер, албум след албум, вкусът на всеки върл почитател на музиката мени формата си като голямо, пластелинено топче, сглобено от всички цветове в кутията - естественият завършек на всеки пластелин, попаднал в ръцете на любопитен инфантил-откривател - било то дете или меломан.

Sons Of Otis е агонията на Jimi Hendrix в предсмъртния му час. Или дори по-зле - Ufomammut на хероин! Падаш от високо и безкрайно, почти от върха на вселената, през целия черен космос. Все едно Dead Meadow свирят в главата ти, която е огромно хале и ти си чак в другия му край, та дори вокалите достигат до теб изкривени от резонанса, придобили метален вид, раздран от шумотевицата, блъскаща се в ламаринените стени. Много бавно, много далечно, много мрачно и космическо. Дроун, за който трябва да си една идея по-зле, за да е поне малко в синхрон с мисълта ти, иначе просто сърдечният ти ритъм ще го отхвърли или казано с други думи - ще ти доскучае.

X звучи като огромна маса тежка, лепкава и гъста черна субстанция, която се стича мнооооого бавно. Разлива се навсякъде наоколо и поглъща всичко като чума, а в по-спокойните моменти сякаш се носиш върху вълните на това безкрайно море от черно. Точно така - звукът буквално тече от високоговорителите ви! Всички песни са дълги, сякаш допълнително разтеглени като лига, падаща от устата на хипнотизиран психеделик, за да се разпрострат в такива всеобхващащи размери.

Интересната изненада, която са приготвили канадците този път е кавърът на Steppenwolf - The Pusher. Веднага след нея темпото се засилва, сякаш за да ви даде глътка въздух, преди да ви потопи в още по-мрачните дълбочини на дваж по-дългите Eclipse и Liquid Jam - на ръба между транса и безсъзнанието...

X е петият албум в дискографията на триото (продуциран от Billy Anderson), които първоначално се казвали просто Otis, инспирирани от филма Henry: Portrait Of A Serial Killer. Тъй като имало вече друга банда с такова име, се наложила добавката Sons Of... подобно на първоначалното име на Kyuss, което било Sons Of Kyuss.
Напомня на: Acid King, Earth, Om
Оценка: 1234
коментари [4] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Съзнанията са като парашутите - работят само, когато са отворени.
Батето