Песните в албума:

1. If It Wasn't For You
2. Teachers (Palm Springs Demo)
3. Ya Mama (Palm Springs Demo)
4. Why Wait?
5. Eyes Of A Stranger
6. Boom (Live At Cornerstone)
7. Wildfire (Live At Cornerstone
P.O.D.
The Warriors EP, Vol.2
Година: 2005
Лейбъл: Atlantic
Държава: САЩ
http://www.payableondeath.com
Това не е новият албум на P.O.D., за който групата вече почнa да се заканва, че ще е нехарактерно тежък. Рано или късно ще проверим тази работа. The Warriors е мини-албум в ограничен тираж, явно предназначен за най-дай хард феновете на P.O.D. Любопитното е, че ЕP-то се пада втора част, не се сещам кога е издадена първата, тъй че направо преминаваме към сега разглежданото творение на набожните музиканти.

Продължителността е под 30 мин. Пет нови или по-скоро непознати композиции, плюс две концертни изпълнения на познати парчета. Началните песни са свежи, мелодични, с добре познатата доза тежест, която P.O.D. сипват. Ya Mama e малко по-груба и с по-сурово рапиране. На следващото парче палете джойнта – класическо реге, много купонджийско, много ведро. Еyes Of A Stranger е някак си като минорно латино реге, все едно пропито от китарната тъга на Santana. Mного силно попадение. Последните две парчета са концертни изпълнения на добре известните Boom и Wildfire. Принципно съм гледал концертни записи на P.O.D., където не са много убедителни и фалшивеят на съвсем прости музикални фигури. Да ама тук на Boom специално са зверове. Пиковият момент в минито. Много тяга, много сурово, много живо. Преди да започне същинското парче – има къса и мощна тресня, която липсва в студийната версия.

Изобщо The Warriors EP, Vol.2 ни представя добре познатите ни P.O.D., без да са претърпяли промени. Нищо не ви пречи да си правите по 30-минтуни текове, поне по веднъж на ден, на ушите – няма обременяване, има удоволствие. Много яко, но и много късо.
Напомня на: Alien Ant Farm, Papa Roach
Оценка: 123
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Learn as if you're going to live forever. Live as if you're going to die tomorrow.
SOULFLY - Living Sacrifice