Песните в албума:

1. Intro
2. Oh My God
3. I Still
4. Start it Up
5. Complicated
6. Say
7. Heaven
8. Stand Up
9. Next to Me
10. Stading in the Rain
11. Wanted
12. Nothing to Lose
Forty Deuce
Nothing To Lose
Година: 2005
Лейбъл: Frontiers Records
Държава: САЩ
http://www.fortydeuce.net
Две години след създаването си през 2003 години и множество изяви на клубно ниво из L.A., Forty Deuce най-накрая записаха първия си албум. Основна фигура в групата е небеизвестния Richie Kotzen, в ролята на фронтмен и делящ си китарните задължения с японеца Тaka Tamada. Останалите музиканти са Ari Baron и Thr3e, съответно на бас китарата и барабаните.

След краткото интро, започва помитащата Oh my God, разсейваща всякакви съмнения, че това може да е поредния мелодик рок боклук на Frontiers Records. Хард-рок с характерно "модерно" (почти гръндж) звучене, небрежно извирени тежки рифове и агресивни вокали на Richie Kotzen - това е най-общата характеристика на музиката сътворената от квартета. Следващите песни не изменят на този стил и някак неусетно стигаме до меланхоличната Standing in the Rain, където гласът на Kotzen се доближава подсъдимо близко до блендата на Chris Cornell. Последните 2 песни Wanted и задължителната балада за стила Nothing to Lose, стоят някак не на място в албума и май единствената им цел е да ни напомнят, че все пак творбата излиза благодарение на Frontiers Records.

Дебютът на Forty Deuce представя агресивното лице на съвременния хард рок и е един от малкото стойностни албуми излизащи от работилницата на италианския колос в AOR жанра - Frontiers Records. Ако търсите мазни вокали, захаросани мелодии и сълзливи балади, потръсете ги в някой друг изпълнител от пребогатия каталог на лейбъла.
Напомня на: Jeff Kollman Band, Richie Kotzen, TMG
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Immortality consists largely of boredom.
Zefrem Cochrane, "Metamorphosis" stardate 3219.8