Песните в албума:

1. Prelude
2. Speed Metal Messiah
3. Red Priest
4. Eastern Beast
5. Weapon of Choice
6. Reflection
7. Killer Instinct
8. Dragon's Den
9. Unleashing the Fury
10. Retroactivity
11. Psycho Shred Suite 1st Movement
12. Cadenza Diablo
13. Psycho 2nd Movement (Presto)
14. Chamber Maid
Joe Stump
Speed Metal Messiah
Година: 2004
Лейбъл: Lion Music
Държава: САЩ
http://www.joestump.com/
Сигурно всеки интересуващ се от метал музика е чувал за Yngwie Malmsteen, но колко от тези са чували за Joe Stump...а това ако искате вярвайте е седмият му солов албум и ако към тези седем прибавим и четирите с групата му Reign Of Terror, добивате представа, че асистент професора по китара от Berklee College of Music съвсем не е от вчера в музиката.

В тази надвишаваща 60 минути творба, ще чуете все същия изтъркан и прашасял нео-класически шред от времето на първия албум на Yngwie Malmsteen. Несъмнено много биха объркали двамата и то не в полза на американеца, но при по-задълбочено слушане ще усетите разликата в класите. Никой не оспорва новаторството на шведа, който може да се каже, че сам постави основите на този стил и след него се появиха цяла пляди китаристи надпреварващи се да го надминат. Като най-ярки примери може да бъда споменати Jason Becker, ранните албими на Tony MacAlpine и разбира се Joe Stump.

От откриващата пиеса до самия края на албум, Ви очаква една безкрайна фиеста от метъл и класика, вихрени сола и нито миг покой за пръстите на Joe. Единствената отличаваща се композиция е Psycho Shred Suite 1st Movement, носеща в себе си духът на Jimi Henrix, както и маниера на един от идолите на Joe, а именно Ritchie Blackmore.

Ако не сте някой фанатичен почитател на неокласическия китарен метал, не Ви препоръчвам този албум, но ако все пак искате отново да се потопите в атмосферата от края на 80те и началото на 90те, когато албумите на Malmsteen и MacAlpine бяха образци на новото поколение метъл китарист, то чуете албума, който въпреки остарялото за 2004 звучене на до болка познатия на всички ни нео-класически метал е едно отлично пособие за китаристи.
Напомня на: Yngwie Malmsteen
Оценка: 123
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Нормалността не е нищо друго освен въпрос на консенсус. Ако много хора смятат нещо за правилно, това нещо в един момент става правилно.
д-р Игор ("Вероника решава да умре" - П. Коелю)