Песните в албума:

1. Ampersand
2. Writing On The Wall
3. Matchless Man
4. Madness
5. Beat Box Guitar
6. Under The Radar
7. Walk Around The World
8. Elephants
9. Pause
Adrian Belew
Side One
Година: 2005
Лейбъл: Sanctuary Records
Държава: Англия
http://www.adrianbelew.net
Adrian Belew не е ново име на световната сцена - солидно количество солови албуми, участия в албуми на King Crimson, David Bowie, Nine Inch Nails, човек за когото няма водещи принципи в подбора на хората и групите, за които е свирил.

В началото на 2005 на пазара се появява новият му студиен албум, първата на част на планираната от него трилогия, чиято последна част трябва да излезе в края на тази година. За записите Adrian кани двама от най-емблематични музиканти на последните 10 години, Les Claypool - басист на кретените Primus и ударното чудовище на чудото Tool - Danny Carey. Не обаче те са главното в този албум, начинът им на свирене тук е доста по-различен от това, което правят с титулярните си групи. Характерният звук на баса на Les се чува най-изразително в първата песен, като по-нататък в албума не можем да забележим и чудната му работа в песента Madness, където свири на стик. Не може да не ви направи впечатление и Matchless Man, където басът звучи като изсвирен като от Tony Levin. Основното в първата част на трилогията е King Crimson наследството на Adrian и най-вече албума Discipline... Чуйте спомената Madness, в която ще откриете цялата шизофренична гениалност на Rob Fripp. Добавете към това и познатия ни глас на Adrian Belew нещата си идват на място или по-скоро нещата си идват в началото на 80-те...

Благодарение на факта, че Belew е загърбил малко идеите на The Beatles, властвали досега в албумите му, прави Side One най-интересният и добър диск в нескромната му дискография. Трудно ми е да си представя, че Side Two и Side Three ще задминат първата част, но това не прави нетърпението ми да ги чуя по-малко.

Напомня на: King Crimson
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Да имаш милост към немилостивите е така подло, като да я очакваш от тях...
Бойчо Огнянов ("Под Игото" - Иван Вазов)