Песните в албума:

1. Freder
2. Cold Inside... I
3. No. 11812
4. Shade
5. Uluru
6. No. 11811
7. ...And Weak II
Indukti
S.U.S.A.R.
Година: 2004
Лейбъл: Оff Music
Държава: Полша
http://www.indukti.art.pl/
Слушайки дебюта на Indukti – едно нещо ми минаваше през ума - крайно време е да спра да кимам умно като чуя нещо хубаво излезнало от Полша. Просто изключенията станаха твърде много в доста стилове… Поредното стойностно творение от родината на Папата е S.U.S.A.R.

Дебютната творба на Indukti звучи адски зряла и завършена. Стиловата насоченост е достатъчно объркана и нестандартна, за да привлече вниманието дори на едно тренирано ухо, наслушало се на какви ли не работи... Най-общо казано – представете си кръстопътна среща между King Crimson и Novembre с неравноделните ритмики на Tool. Преобладават инструменталните пасажи, а песните с вокално присъствие са с участието на Mariusz Duda – забъркан в друга полска сензация – Riverside. Звукът е мощен, но не директно, а прикрит зад неговата атмосферичност и мащабност. Партиите са разчупени и виртуозни, варирайки от тежки китарни рифове и двойни каси до отнесени акустични пасажи, но ненатрапващи се или самоцелно изложени на показ. Те също се губят в цялата картина. S.U.S.A.R. носи съзнанието на слушателя през изминали времена и епохи, подобно на Novembre, за което спомагат виолата на Ewa Jablonska и арфата на другия гост в албума – Аnna Faber. Макар да предполагам, че нищо няма да ви говорят имената на другите членове от състава - чувствам се задължен да ги спомена: Piotr Kocimski (китара), Maciej Jaskiewicz (китара), Maciej Adamczyk (бас) и Wawrzyniec Dramowicz (всякакви ударни инструменти).

Indukti сами си вдигат летвата много високо още с първото си творение. Албум, който би допаднал и на прог фенове, и на слушатели търсещи меланхолията в музиката.
Напомня на: Novembre
Оценка: 12345
коментари [4] 
 
 
© 2003 Booze Project :: We are monkeys with money and guns.
Tom Waits