Песните в албума:

1. Dancer Of The Storm
2. Hold Me Tight
3. If I Could Turn Back Time
4. Midnight Call
5. Hold On
6. Silent Faces
7. Dreadful Signs
8. Set Me Free
9. Riding On The Wind
10. Realms Of Tomorrow
Inner Wish
Silent Faces
Година: 2004
Лейбъл: Limb Music Products / SPV
Държава: Гърция
http://www.innerwish.gr
Поредното доказателство за това, че в съседна Гърция се ражда действително класен пауър метъл се нарича Inner Wish. Silent Faces звучи мощно и стегнато, песните са добре построени, а цялостното звучене е на доста високо ниво, за което немалка заслуга има и продуцентът на тавата R.D. Liapakis (Valley's Eve, Mystic Prophecy, David Chastain, Jack Starr's Guardians Of The Flame).

Меланхоличният глас на Babis Alexandropoulos се вписва чудесно в мрачната атмосфера на албума, ритъм секцията идеално допълва водещата китара, солата са много, но не прекалено дълги, а синтезаторите са използвани съвсем разумно, без излишно да изобилстват. С две думи – страхотна работа са свършили комшиите в Silent Faces!

Единственият проблем, който аз установих е разнообразието. Или по-скоро неговата липса. На моменти албумът става наистина доста скучноват, идеите се преповтарят постоянно, а голямата енергия и желание на момчетата се задушават сред собствените им интерпретации на музиката на Riot, Fifth Angel и ранните Queensryche.

Като цяло обаче албумът е едно приятно връщане към мелодичния хеви метъл от 80-те, а сред парчетата определено трябва да се отличат Realms of Tomorrow, Dreadful Signs и заглавното Silent Faces.

Петимата от Inner Wish не правят нищо революционно с този албум и едва ли той ще се превърне в крайъгълен камък за хеви метъла, но многобройните почитатели на този тип музика ще останат напълно доволни от тяхната музика. Чуйте този албум, има защо!
Напомня на: Jag Panzer, Riot, Angel Dust
Оценка: 123
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Лекува се болестта, а не болката.
Батето