LIVE REPORT

Spirit of Burgas ден II

Естествено, че вторият ден на SoB започна с Gengsta Gengsta Production... Това официално, иначе започна много по-рано с една бира. Естествено, че ще ги видя - как може толкова много да съм слушал и гледал хора, които се смеят, докато разказват за тях и да не хвърля един поглед поне. А и пред сцената им нямаше много хора, така че беше удобно за първото свиване за деня. И така, докато Pista Mashina се покажат, отделих време да видя и чуя Soul Stage - същите онези, дето спечелиха награда за училищна група или нещо такова - приятно изненадан останах, както стана и със записите им - нищо специално, но си личи, че те самите се кефят много и това определено се отразява на музиката им на живо, така че бих казал, че си заслужават. Кавър на старо парче на Korn и т.н. досещате се. И бързо стана време за първото от интересните неща за деня, а те се очакваше да са доста този път. Pista Mashina са "странни", с наченки на недостъпни, но ако не им се връзваш много, са си даже супер. Маскирани като нинджи, нямат китара - имат бас обаче, дето пълни дупките с мед и масло. Динамиката е пълна на мероприятие с такива размери, особено ако търсиш златната среда в количество-качествената крива. И така, Adibas направиха доста забавни неща, казаха на всички, че са гъз и завършиха "като Maiden в ла". Последните ми спомени от Черно Фередже са от втория концерт на Kultur Shock в София, когато 1000 човека псуваха страстно в един глас - сигурен съм, че си е заслужавало, но Kozza Mostra са другите освен Leepra Deluxe, които нямат почти никакви записи и само на живо имаш възможност да запълниш празнината в душата си. Всъщност тази стратегия е жестока, ако си наистина добър. Явно са се посъживили, щото имаха не едно или две участия из страната това лято. Представянето им в Бургас беше чудесно и накара мнозина да се позаклатят най-накрая.

Отсега ще кажа, че електронната сцена беше умишлено пропусната този и следващия ден, въпрос на вкус. Същото се отнася и за Ъпсурт. Глътка латино и право към Pharaoh Monch, където шоуто беше на високо ниво. Човекът обясни за символите на хип-хопа. Певиците изстреляха изпълнението им директно в най-високите позиции в личната ми класация - автентични, дебелички, шарени негърки, с онзи специфичен глас...

Проблемът с Asian Dub Foundation беше, че звукът беше насран... В този момент имаше и лунно затъмнение, които допълнително окраси света. Чухме си нужните неща, като доста парчета бяха от последния албум. Като цяло тълпата издивя както очаквах, но ми е трудно да направя компромис със звука...

Ужасно съжалявам, че много малко хора дойдоха да споделят кефа от това да гледаш Leepra Deluxe на живо - една от най-уникалните наши банди изобщо. Многопластови, прекрасен звук, забавни, цинични дори - преди всичко, страшно завладяващи. Доколкото разбрах Уикеда са разцепили, че дори посвирили повечко, та чак да създадат проблеми. Ебаси, ADF да бяха свирили в същото време, сигурно щях да предпочета Leepra Deluxe...

И не остана много, първите 6 часа винаги минаваха бързо, за разлика от останлите 6, когато започваше да се усеща падащата бройка на хората. Джедаите не спираха да скачат, а Способ се опитваха да се надвикат с тях. Способ нямат еквивалент наоколо - настроението им е съвсем различно и не очаквах да има каквито и да било хора пред сцената. Така и стана... за жалост.

Разликата във втория ден беше, че си бяхме оставили Smallman за десерт. Най-накрая да чуя и аз за какво става дума на живо при тая банда. Късмет, че бяха с първия си вокалист (и гайдар), наистина. Странно, но и тук очаквах повече хора. Изпълнението им беше прекрасно и цялата атмосфера беше доста странна, та дори сюреалистична, имайки предвид късния час.

В последствие забелязах, че хората са се разделили на две големи групи - пред Tuborg сцената и на латино полянката, където до сутринта се раздаваха танци под звуците не регето.

Отново усетих липсата на палатков лагер или нещо от рода, направо като осиротял се чувствах в 7 часа сутринта из празните улици на Бургас.

Следва продължение...
коментари [1] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Жертвоприношението е потребност на вярващите, а не на боговете.
Батето