LIVE REPORT

Leepra Deluxe, Hosenfefer & Psycho Sonic Boris, Hosenfefer

Отдавна отживяха вече спорове на тема жив ли е или не е пънкът, а и те си бяха до голяма степен безпочвени, ако говорим за пънка на местно ниво, тъй като цяла една деката, откъдето са и корените на стила, е пропуснала да се насади в културата на българския фен. Което е оставило огромен белег при формирането на характери и начин на мислене сред младежите в България, а не само на музикално ниво... Да не изпадаме в подробности и да не провокираме излишни спорове, накратко, можахме да се насладим на истински пънк, изпълнен от банди, дошли от една от меките на стила - Сърбия. В петък вечер, 11 май, пънкът дишаше дълбоко и не просто се събуди, ми дори малко се понапи и други работи...

След напълно естествено и, подчертавам, абсолютно никого неизнервящо закъснение, първи на сцената се качиха разбира се Leepra Deluxe. Backstage беше вече доволно пълен от колоритната както на външен вид, така и в шарените погледи публика, дошла да се наслади на рокенрол шоуто. Тримата единствени забиващи от българска страна директно ни потопиха в напушените си фънки и много грууви вууду ритми, с които провокираха голяма част от потенциалните денс манияци да разчупят. Изпълнявайки вече познатите на всички присъстващи парчета, лека-полека плавно трансформираха музикалното оформление в по-здравите му и бързи, дистортнати форми. С други думи - мощен гараж бийт, дето та праща да сърфираш из космоса. Дойде време за пънк! Истински, неподправен, освен може би с консумативи, гаражен, бучащ, психарски, пънкенрол! На сцената бяха Psycho Sonic Boris & Hosenfefer.

Разликата в музиката на двете формации, Psycho Sonic Boris & Hosenfefer и Hosenfefer е само във вокалите. Причината - двама различни вокалисти разбира се... Иначе двете банди общо свириха страшно дълго! Което не съм свикнал да е присъщо, позовавайки се на скромния си опит с концерти от типа. Причините ги уточнихме по-горе... Зомбита, мацки, бързи коли, алкохол и яки китари - ето ти концепцията в ключови думи. След като и двете банди от Косовска Митровица приключиха, сигурен съм, никой не остана незадоволен от продължителността на свирнята, както и от качеството й. Партито продължи до сред нощите с музика от пулта на множество банди, забиващи в актуалния за мероприятието стил.

снимки: Seven Day Weekend
коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Life's a journey, not a destination!
AEROSMITH - Amazing