LIVE REPORT

Babyface Clan, Sheep On Drugs, Imbeciles & The Poison Umbrella, Lovers Of The Bomb

Щом си се решил да прочетеш този репортаж, значи има два варианта - или си бил на концерта, или не си. Щом си се решил да прочетеш репортаж от нещо, някъде, някога, значи по-скоро не си бил там. А може би си бил и те е изкефило толкова много, че искаш да изживееш миговете още веднъж поне колкото е възможно по всякакъв начин. Пък после, ако се завихри коментар, да кажеш каквото със сигурност имаш да кажеш! Имайки предвид факта, че за мен важи вторият вариант - демек бил съм там - мога да те открехна, че ти ако си от другите ще получиш много малко сега, в сравнение с това, което можеше да получиш, ако се беше решил. И без това не е ясно, кога Babyface Clan ще забиват отново и дали изобщо има такава вероятност...

Та, ако си бил от вторите, според въведената терминология по-горе, значи си видял шарената публика пред клуба, който след 19:30 започна лека-полека да се понапълва. Lovers Of The Bomb откриха и окрасиха събитието с малка доза от интересния си алтернативен рок, шарен с многото си звукови ефекти. Докато се осеферим и на сцената вече се качваха Imbeciles и радостните възгласи и скандирания нараснаха сред публиката. През следващите 30-40 минути все повече и повече хора започваха да се клатят в импровизираните си танци. Тримата от Imbeciles показаха нагледно какво точно вършат след разпадането на Babyface Clan и хората никак не останаха разочаровани. Последва малко забавяне, докато едни се изнесат, за да се нанесат други, а именно гостите от Острова - Sheep On Drugs. Индъстриъл дуото се беше барнало както подобава за банда от такъв вид и висота. Зелени перуки, латексени дрехи, скъсани тениски, разни татуировки и куп синтетични звукови ефекти. Забиха най-известните си песни и точно, когато имах чувството, че се задържат твърде дълго отминаха и бисовете.

Само бях слушал за лайвовете на Babyface Clan и никога не бях имал възможност да ги гледам досега... С пръкването на новината, че радио Tangra Mega Rock смята да продължи с партито по случай рождения ден, като организира концерт на въпросните герои на българската алтернативна сцена, настъпи всенародно веселие. Или поне сред около 550 души от народа. В пълен състав, отново на сцена в София! Наблегнаха на парчетата от последния си албум Romantica, разбира се. Сетете се за всички онези моменти във всяка една от песните във въпросния албум, как нямах търпение да ги чуя! Особено по-психеделичните - O:Mutuality, All, Romantica... Съзнанията наоколо се рееха свободно из помещението, напуснали физическата си обител. Плюс едно по-старо парче и след емоционален призив от страна на Васил Върбанов - още веднъж The Hip Swindlers. Все пак Насо Русков остави вратата леко притворена с идеята, че може пак да минат някой ден през нея за към сцената. Ние ще се надяваме... Даеаааа-даоооо!

Останалите около 30 наковани фена продължиха да се клатят под бруталните звуци, на които BoBetz набляга.

Снимки: Иван Шентов
коментари [17] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Всеки жив човек е оцелял човек.
Рабо Карабекян ("Синята Брада" - Кърт Вонегът)