LIVE REPORT

The Toy Dolls, Хиподил, Mark Foggo's Skasters, C4, Waste Of Time

Въпросът, който непрекъснато ми се въртеше из главата още дни преди концерта беше "Колко ли хора ще дойдат? Дали Христо Ботев не е твърде голяма зала..." Ако превъртя лентата напред, до края на самото шоу, ще се заваря седнал омаломощен високо на последния ред. А какво виждам оттам? Определено не виждам рехава и скучна публика... По-скоро виждам около 3000 души напълнили доволно прословутата зала, танцуващи и пеещи под звуците на Nellie The Elephant. О-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о!!!

Но преди това...

Някъде около 19 часа е и първите хора вече влизат - кой да празнува рожден ден, кой изобщо не разбрал за какво става дума - просто да се повесели. Редовните фанатици вече бяха се вкопчили за оградите, завардили първата линия. Слушаха се хитовете, познати на тези, които си пускат Тангра Мега Рок, а биричката се разливаше с все по-нарастващи темпове. Лампите угаснаха и докато се усетим Waste Of Time и C4 ни загряха по бързата процедура, с не много претенциозен за началото на купона звук, но все пак доволно, плавно ни въведоха в обстановката с надъхващи слова и приятен пънк. Чухме по-популярните им песни, които често сме слушали и по радиото в последните месеци, с които се задържаха в челната десетка на Tuborg Top 40 Mega Rock Chart за доста дълго време. Навярно точно тези, които нахъсано ги бутаха нагоре и нагоре, сега се разбиваха най-отпред.

За това, което предстоеше вече доста сериозно поувеличилата се тълпа премина на друго съзнателно и емоционално ниво, след употребата на свещените билки. За да грейнат усмивките по лицата на всички и още повече, когато на сцената се качи Mark Foggo и неговите Skasters! Последваха повече от час бесни танци и подскоци, които толкова изтощиха хората, че след като чухме необикновено дългата версия на Hashish From Amsterdam, силите на всички бяха осезаемо скастрени.

Съжалявам, обаче няма нищо на тоя свят, което да спре 3000 души да се разбият в замяна на екстаза, който ще изпитат от това, да гледат Хиподил на живо! Защото Хиподил след всичките тези години, все още успяват да намерят начин да изненадат приятно публиката си и да не оставят никого разочарован. Разходиха се из цялото си творчество, макар думата разходка да не е много уместна, тъй като вече преаранжираните ужасно сполучливо в ска пънк познати песни накараха всички да пеят в хор от началото, до края. С цяло гърло. Последствията, вярвам, всички все още усещаме някъде в гърлата си. Не мога да не спомена и песента в памет на Кембъла всред цялата вакханалия.

А след това!

Кратко забавяне и ето ги тримата от The Toy Dolls! Откриха с хумор в типично техен стил и с думите, че е възможно, това да е последното им турне и така продължиха повече от час и нещо. Имахме възможността дори да видим скритите заложби на басиста им Tommy като ориенталски танцьор между всички онези песни, които сме чакали години и години да чуем на живо! За близо 30-годишна банда изляха повече енергия от тази сцена, отколкото много други преди тях не са успявали! А почти бях забравил за култовата Nellie The Elephant, която забиха в последния бис. О-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о!!!

За една година Тангра Мега Рок се утвърди като радио с много почитатели - навярно след такъв грандиозен концерт, продължил до сред нощите, ще намерят още и още нови слушатели. Което ще е страхотно да се случи, имайки предвид все по-добрите впечатленията, които оставят след всеки гиг, който организират. Едва се събудихме с болки по цялото тяло и в сайта им вече виси новина за следващото мероприятие, което Върбанов и компания организират. Още не сте разбрали? Ще разберете... Ще се видим отново на 20 април!

Снимки: Тангра Мега Рок
коментари [5] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: An eye for an eye makes the whole world blind.
Gandhi