LIVE REPORT

Leepra Deluxe, Cigaretta, КПД-0

Малко като на сън ми минаваше целият ден до наближаването на концерта, а и самият концерт си мина малко така, като филм. Събрахме набързо сайкъделик компанията, направихме една обиколка на сградата да се омагьосаме във влажната вечер и докато се върнем вече си говорихме за "билките" в анимационните филми от втората половина на 20 век и се очаровах от розовите губери по колоните на входа на някакъв шик клуб близо до Black Box. Определено хавата стана малко в стила на Луис Карол в даден момент. После влязохме в заешката дупка, която се оказа доста подходяща за концерти, с чудовищни възможности по отношение на звука.

Бая почакахме докато се понапълни поне малко. Но имайки предвид, че мястото може да побере доста народ, за такъв типично ъндърграунд концерт, какъвто се получи в дъждовна вечер, каквато беше тази преди мега концерта на мега радиото Тангра Мега Рок, хората хич даже не бяха малко. Всъщност единствените ми забележки към мястото са високите цени на малките бирички (нещо, което започва да се утвърждава като гнусна практика на все повече и повече места) и кухата охрана. Преди да настъпи време за същинските танци, под звуците на Leepra Deluxe обаче, на сцената се качи едно трио, на което се падаше честта да открие с мощен залп от добри впечатления шоуто. Противно на името си, КПД-0 ме заинтригуваха изключително много с кулминативния си, достатъчно, но не прекалено модерен, леко психеделичен, прогресив рок. Ако трябва да опиша в картини това, може би ето така: звучи като перманентна кулминация на преливаща чаша, пълна с нещо, което трябва да се излиза в никакъв случай, за Бога! И все пак на моменти се излива. В напушени, игриви, саркастични, речитативи или умишлено на ръба на фалшивото почти слъдж вокали - яко Helmet, яко Сиатъл! Само че в случаяю - яко София-Град... За финал два чудесни кавъра - Bye на легендарните Тъмно (R.I.P.) и Unsung баш на култовите Helmet! После излязоха Cigaretta в добро настроение. Агитката им отпред танцуваше и пееше с тях, останалите - по-скоро само първото. Но недоволни не видях да има. Май щото като цяло нямаше излишни хора сред масата. А ако е имало - да си сменят дилъра! Подозирам обаче, че със сигурност ще ме изкефят дори повече, ако вкарат още от космическите ефекти на Бобеца в прекрасния си алтернативен рок! Мъдрите хора са казали, че най-добрата подправка е гладът, а смятам, че наоколо има голям глад за екзотична и дефицитна манджа като тази. Да не говорим как се огладнява от ганджата, нали...

И така, докато на тоя етап хората се чудеха, дали да прежалят още от парите си за скъпия алкохол, на сцената се качиха Leepra Deluxe и... тук думите ми свършват. Луди танци из цялата зала от началото, до края. Какво по-точно очаквате да изрепортествам в такъв случай? Да сте били там, да сте усетили сами... Язък само, че заради противната охрана не можахме да кадим наоколо. Сякаш с всяка следваща песен, музиката им ставаше по-добра и по-добра. Смесица от какво ли не - фънк, гаражен рокенрол, дръм ен бейс, на майка ти мусаката с псилобицинки... С последните две изпълнения дойде и кулминацията на цялото шоу! И въпреки, че не беше никак кратко само по себе си, всички искаха още! Всички освен охраната разбира се, които само дето не ме блъскаха по стълбите надолу... И все пак - чудесен купон!
коментари [8] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Cogito, ergo sum.
Дезидерий Декарт [1596-1650 г.]