LIVE REPORT

Green Goblins (The Livingdead, Brothers In Blood)

Seven Day Weekend са известни на запознатите с жанра, в рамките на който действат най-вече с организацията си по позабравеният вече концерт на UK Subs. Този път обаче те напомнят за себе си на всички пънк фенове с нещо по-различно. Green Goblins са може би една от първите така наречени high energy или пък drunk'n'roll thrash punk банди, които тепърва ще предизвикват по-сериозни опустошения наоколо. Клубът се понапълни доволно и може би само твърде високите цени на Backstage (явно пригоден за друг вкус и джоб) попречиха на тълпата да се почерпи доволно... с някои изключения.

The Livingdead излязоха първи и веднага разсмяха хората с поведението на изперкания си фронтмен, пропагандиращ мир, любов и респект към Майката Земя в хаотични несвързани речи между песните, които се изтрелваха и стигаха края си с присъщата бързина за олд скуул пънка. Завършиха с прекрасен изтърван кавър на London's Burning - разбира се на колосалните Clash. Почти неосезаемо прекъсване и на сцената вече бяха заели местата си Шута и останалите от Brothers In Blood, които забиха откровения си хардкор за радост на всички техни фенове, дошли да подкрепят събитието. Задължително искам да отбележа, колко мощно звучеше бандата благодарение на силно изпъкващата бас китара. Масивно! Но същинските танци тепърва предстояха.

Истината е, че няма какво толкова да се каже за лайв на банда от рода на Green Goblins. Голям брой изключително кратки песни, изпълнени за отрицателно време. Най-доброто нужно сравнение, за което се сещам е Zeke - най-крайната форма на пънк рока като звучене. Пукница и дрян по петичките! Пияни хора вдигат шум за пияни хора, които се въртят пред сцената. Голяма част от песните дори нямат текст, ами са си чиста форма импровизация. Което кара пеещите пред сцената фенове да изглеждат странно на триото... Явно беше, че тълпата не искаше всичко да свършва толкова скоро и призова настървено гърците да не си тръгват туко-така, при което вторите отвърнаха с кавър на парчето Gotta Go на хардкор легендите Agnostic Front, където се включиха и колцина фанатици в груповото дране в микрофона. Купонът продължи до сред нощите с дивни танци и пънк рок от десетки гаражи по света.
коментари [1] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: You are what you love, not what loves you.
Donald [from 'Adaptation' movie]