LIVE REPORT

Vader (Hyperborea, The Revenge Project, Korozy, Tesstimony)

С абсолютна яснота се очертава, че когато дойде група от висотата на полската дет машина Vader, удоволствието от изявата им ще бъде пълно. Концертът започна по най-добрия възможен начин - любимците на публиката - Hyperborea забиха традицинно силно - резултатът от класното им стържене по инструментите бе налице още в първата песен - публиката заформи ожесточено пого. Борейци изсвириха парчетата си без миг колебание и отстъпление - подкрепяни постоянно от въодушевените метъли, куфеещи безспир, дерейки си гърлото в съзвучие с Киро. Групата бе изпратена с възторжени овации. Hyperborea доказаха, че са най-добрата родна дет метъл шайка - отново и отново.

На сцената се появиха музикантите от Korozy - родният блек метъл "елит" - те забиха добре познатите си композиции, посрещнати от явна вялост от страна на публиката. Вариациите на Korozy преливаха една в друга, с кратки, но дразнещи паузи. В крайна сметка времето на Korozy мина бързо и не остана запомнено с нищо, освен с изпълнението на най-силната им песен - Тервел. За съжаление Гани за пореден път доказа една моя теза, която естествено ще запазя за себе си и ще продължа нататък.

На сцената се появиха другите любимци на публиката - The Revenge Project. Те подхванаха адски ритъм, заковавайки парчетата си с достоен за уважение ентусиазъм и професионализъм. Групата напълно заслужи името си и предложи на публиката неспирен поток от музикална агресия, въплътен в майсторските инструментални изпълнения и традиционно добрите вокали.

Тук дойде време и европейската сцена да покаже на какво е способна. Пред множеството фенове се появиха унгарците Tesstimony, които свириха изключително стабилно - и успяха да съживят, към края на своето изпълнение, емоциите в поуморените метълисти, които със зачервени лица и разбъркани коси се впуснаха в ново меле. Унгарците харесаха публиката ни, която макар и изнасяща се на талази към мястото, където продаваха бира, отдаде дължимото на групата. Последва час и половина нетърпеливо очакване на основните герои в този приятен мини-фест на тежката музика - а именно полските дет метъли от Vader.

От момента на пристигането си, групата стартира саунд чек (имаха си отделни хора за тази дейност), използвайки донесената от самите тях апаратура. След леко изнервящото чакане, групата излезе на сцената, посрещната бурно от сгъстилото се множество. Концертът започна в нечовешко темпо, умопомрачителните музикални способности на момчетата привнасяха за една страховита атмосфера, в която перфектното озвучаване се смесваше със завладяващата и неукротима енергия на композициите. Vader свириха точно 50 минути, като за това време успяха да обхванат сравнително широк диапазон от музикалното си творчество - от класическото за стила демо от 92' през песни от по-ново поколение, за да се стигне до размазващия кавър на Слейъровата класика Raining Blood. Концертът започна с безкомпромисното изпълнение на Dark Age. Песните следваха в мачкаща последователност - краят на една бе началото на друго - Vader свиреха без умора бруталните си композиции, давайки на развилнялата се публика, точно това, което тя чакаше от толкова време. Перфектни "мръсни" сола, мощни и отсечени рифове, изключително стабилен и откроявящ се вокал, тежка бас-атака и безумен, нечовешки дръм тропот. В крайна сметка Vader дойдоха, свириха и спечелиха един верен доживотен фен - в мое лице - несъмнено най-добрата концертна изява, на която съм присъствал!!!

коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Което умът разбере, устата не винаги трябва да изрича.
Цар Симеон (филмът "Златният Век")