LIVE REPORT

Melekh, Omerta, Envy

На 11 януари през тази новата година беше първия за сезона концерт в столичния клуб ОШипка. Участници бяха 3 столични групи - Melekh, Omerta и Envy. Интересното беше, че това щеше да е първия концерт за Melekh и до колкото знам едва втория за Omerta, които са бившите Breakaway, но с нов вокал. Свежи имена в играта дет има една приказка.

Откриха дебютантите Melekh, които вярно на слуховете се оказа, че имат сериозна агитка дошла от разни места. Атмосферата много бързо стана яката работа, а Melekh започнаха, продължиха и свършиха много приятно подобаващо. Музиката им беше тежка, мелодична, бясна и доста емоционална. Но емоцията по скоро в тази мрачно депресивна насока. И доста ярост както казахме. Младежите стояха много красиво на сцената, движеха се, весело беше. Вокалът също много радваше с поведение, дране, врещене и така... Примерно по едно време той слезе сред мелето долу и стана там лудницата. Х-овете на стрейт еджа на трима от групата допринасяха за атмосферата, а тоя китарист без Х явно не беше чужд на чашката, то си личеше.

Втори на сцената се изкачиха Omerta, които си бяха най-улегнали като състав и структура - все пак това си бяха 3/4-ти от Breakaway, които пък успяха да изкарат диск към края на отминалата вече година. Вокалът като цяло спомена нещо за бели негри, и беше доста щедър на идеи във вокално отношение. Песните бяха доста интересни особено с тези фалцети и извивки на по олдскуул крясъците. Като че ли идейна я усещам тази група, ма да видим какво ще стане. Трябва повечко да се послуша, а край на втория ми досег с Omerta сложи кавър на някво рап парче на Easy-E, Ol' Dirty Bastard или нещо такова. Това е музиката, която черните homies слушат в играта за PC - San Andreas, в която е яко да слушаш генгстa рап и да стреляш в главите на лилавите niggaz.

И за финал младите, но вече утвърдили сe Envy, които свириха на един зимен и един летен хардкор фестивали. След не толкова крайните Omerta, работата става още по-тежка и по-мрачна, а групата вече в с двама вокала и логично е по зверска на сцената. Ако сте любители на комбицията с двама вкали бих ви препоръчал да видите на живо варненците Cold Breath, това е друга тема, да не се отплесвам сега. Вокалите са си направо детаджийски на моменти, лудницата си е лудница, а групата шумна, както си му е редът. И тук, както и при Melekh, може да кажем че има метълкор, но и тук както и при Melekh, това няма да е достатъчно. Веселие предизвика хитът сред локалните среди Fisting.

Като цяло визираната хардкор вечер беше тежка по звучене. След концерта имах щастието да застана лице в лице с единия китарист на Melekh. За нашите камери той сподели някои работи, но сега аз искам да споделя, че ако трябва да говоря клиширано бих посочил, че ако Envy са нещо като българските Arkangel, то Melekh би следвало да са нещо като родните Bleeding Through. А коя от нашите адреналинки е архангел и коя кърви зрителите ще преценят.

Накрая разбира се, прилагаме и линк към сайта на О!Шипка, където има повече снимки и линкове, откъдето пък може да си свалите някоя и друга песен. По Оста на Melekh примерно много ме кефи.
коментари [1] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Дрогата е временна - космосът вечен!
Шурея