LIVE REPORT

Pungent Stench (Suffer H, Uck Grind)

Хладна, но приятна вечер в столицата. Една от последните в които, човек може да излезе с приятели и да пие по бира на някоя пейка в парка или пък за трети път да се опита да завърже ползотворен социален контакт с онази яката мацка, дето се мотае с Весо, и всеки път до никъде не се стига, защото неведоми са пътищата бирени. Бях се запътил в посока О!Шипка, за да послушам малко класика в дет метъла. Pungent Stench ни дойдоха на крака и логично беше да ги уважим с присъствие. (За тези, които не присъстваха на събитието, казвам да съжаляват и да стискат палци пичовете пак да дойдат да ни смачкат главите с мощни китари и ревове.) По същество - влизането в клуба беше затегнато и както следва: ровене, разпитване, ровене, разпитване. След второто ровене вече си пълноправен член. (Имаше и малко членки, но като цяло членовете бяха повече, след направени неофициални пручвания най-голяма маса от членки се събира на концерти на Остава, сещате се нали, малко вода много риба, червеят не става зян.)

След като се добрах до заветното мазе установих, че тука ще е тясно, много тясно, теснотийка така да се каже. Първи на сцената бяха Suffer H. Момчетата бяха почнали да свирят когато влязох и макар че бяха за първи път с новия си барабанист, стояха добре. Изсвириха познатите ни неща и не знам защо точно, но хората май не им се изкефиха много. Най-бурни аплодисменти получиха, когато обявиха, че свирят последната песен Existence Complete. (По-късно се разбра, че старият барабанист е станал татко за втори път и това е причината да се откаже от свиренето, така де, аз го разбрах по-късно). След кратка пауза на сцената излязоха и момчетата от Uck Grind, за които по първоначални данни се знаеше, че са от Истанбул и имали песни на български!? Оказаха се много здрава банда. Публиката започна да излиза от дрямката, дето я беше налегнала и се размърда. Изсвириха доста нелоши пърчета на български и английски, едно от които беше посветено на първия българин изкачил Еверест без кислород. Докато свиреха, откъм задната част на клуба започнаха да се пеят революционни песни и патриотичният хор, който ги изпълняваше определено дискриминира Uck Grind на етническа основа, макар че момчетата се раздадоха много. Последва нова пауза след края на гига, през което време публиката си допи бирата, водката, ракията, проведоха се няколко спора около това коя е най-великата банда и пак "ти знайш ли аз ква фланелка си купих, твойта за никъф не става да те..."

След което гръмовна уригня разтърси мазето. Pungent Stench започнаха безкомпромисно да мачкат с мощни рифове, зверски китарен звук и тътен от барабани, сравним според мен единствено със спукано гърне от Варбург. Както сами се досещате, хората полудяха, малкото членки из О!Шипка се притиснаха до членовете, с които бяха дошли, като се забелязваше в погледа им нещо средно между ужас и възторг. Клубът стана още по-тесен, а атмосферата по-потна. Гледката си заслужаваше да се види, мятащи се на посоки тела, крайници и дълги коси. Несравнимо! Поради напрегнатата обстановка и естеството на речетатива се извинявам, но приключвам до тук, но въпреки това беше несравнимо!!! Ха сега познайте, за какво разправях на яката мацка на следващата вечер!
коментари [4] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Който удря пръв, удря два пъти!
Хлапето ("Хлапето се завръща" - С. Дарк)