LIVE REPORT

Megadeth

На 20 юни в София гостуваха големите, скандалните, обичаните и мразени Megadeth. След смазващия и успешен The System Has Failed последвалото го турне беше най-удачният момент да ги видим на родна сцена, още повече че самиятгосподин Megadeth заяви, че това най-вероятно ще са концертите, на които групата ще каже Сбогом на всичките си почитатели.

В обявения за началален час (19:00) започнаха да свирят българските групи, като малко преди това започнаха да влизат хора в залата, в колона по един и след минаване на три проверки - за билет, за бомби и т.н.

Преди да сме се озовали на място в залата, където се вижда сцената, публиката загравяха стоунърите Daily Noise Club с техния алтернативен хеви рок. След тях за две-три песни се качиха и пауър метълите SJK, които забиха традиционния си Jugulator Priest хеви метъл, а на последната от българските групи, Suffer H, народът, а и пишещият тези редове започнаха да си проправят път с по-хубава гледка към сцената.

След близо 20-минутно разчистване и проготвяне на сцената от уредбите, въпреки звуковата какафонияедва се различи първото парче от новия албум - Blackmail The Universe, а с него почна да се лее пот и от двете страни, долу пред оградата ставаше страшно, а натискът за по-предни позиции - неудържим. Заради несъобразителността ми при избора на място в мелето не успях да различа от общия шум 80-тарския хит Set The World Afire, но на химна Hangar 18, нещата започнаха да си идват на мястото - звукът се поизбистри, тъплата започна да помага на Megadeth при пеенето, а много от хората едва тогава осъзнаха къде се намират и какво им се случва. А Megadeth свиреха парче след парче, без да бъде обявено каквото и да било от тяхна страна, песен след песен, без почивка, а след няколко кратки благодарности, гласът на Mustaine се чу за нещо по-смислено едва преди She-Wolf, като тя бе специален поздрав за всички български жени. След нея последва откриващата песен в албума Youthanasia Reckoning Day. Изненада в сетлиста беше Angry Again от албума със събрани песни, включени в различни саундтраци и компилации. След това последва почика за другите членове и соло на китариста Glen Drover. При последвалата Tout Le Monde мегафеновете почти надвикаха Мегадейв, а унищожителната и безпощадна Tornado Of Souls смаза вярната и радваща се публика. След нея анонсира новия албум The System Has Failed, като в доказателство за пропадналата система приведе случая с делото на Michael Jackson. Skin O' My Teeth отново върна лентата с годините назад, а след нея дойде ред на продължението на Hangar 18, а под даващите всичко от себе си музиканти вреше и кипеше, горяха се калории, миришеше на пот и щастие, а с изпълнението на Back In The Day беше последната от петте песни от последния албум. До края, само химн след химн, и всичко това, направено с доказателство за класа и перфекционизъм. Хората, говорещи, че незаменими хора от миналото на Megadeth няма, останаха опровергани, а виновникът за всичко това Dave Mustaine въпреки първоначалния си кисел вид, до края на концерт остана изумен от посрещането си в София. А до края той имаше все повече поводи за гордост, радост за окото на всеки музикант да се изправи пред четири хиляди души и чрез усмивките им и пеенето да получиш оценка за дългогодишния си труд. А хората долу знаеха какво правят, взеха ролите на шизофриника в Sweating Bullets, издивяха тотално на Symphony Of Destruction, изкрещяха без никаква помощ припева на Peace Sells, при представянето на групата в един глас реваха Dave! Dave! Dave!, а на последната Holy Wars се опитаха да довършат останалите си здрави вратни жили.

За всички тези, които в този ден решиха да разнообразят битието си с концерта на Megadeth това се превърна в една незабравима вечер, а за хората, които чакаме Megadeth от двуцифрено число години, 20 юли остана като един от най-щасливите дни в живота ни.
коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Happiness consists in realizing it is all a great strange dream.
Батето