LIVE REPORT

More Than Any Spoken Words

Трудно е да си безпристрастен, когато пишеш за група, която обичаш много. И няма как да не обичаш Soundprophet, когато си чул веднъж музиката на бандата. Страхотният им прочит на алтернативния рок от 90-те, грънджа и личното усещане на момчетата за това как звучи рокът в (д)ушите им, приеха формата на 10 жестоки рок парчета, събрани под името More Than Any Spoken Words. И, разбира се, Soundprophet ни ги представиха със великолепен концерт, напълнил (ама наистина - от гърбовете на застаналите най-отзад вратите не можеха да се затворят) малката зала на клуб Mixtape 5 с фенове и приятели на групата (а повечето от 200-те души снощи бяха и двете).

Издаването на дебютен албум, когато песните са събрали емоциите, любовта ти към музиката и желанието да свириш, да свириш, е много специално събитие - като раждането на първото ти дете или купуване на собствено жилище. Затова и Soundprophet ни поднесоха More Than Any Spoken Words с много любов и жеста “вход свободен”. А който искаше, можеше да каже “благодаря за музиката”, като си купи диск или тениска. И повече от половината от вас го направиха - знам, понеже аз ви ги продадох. И на който не съм благодарил на място, го правя сега!

В 8 отворихме вратите. В 9 Soundprophet започнаха с Wind Of Wings пред пълна с хубави хора зала. И до края на концерта слушахме, пяхме, скачахме и куфяхме щастливи заедно - група и публика. Промъквайки се към сцената видях само усмихнати лица, а бандата пред нас грееше по-силно от прожекторите. Пепо, както всеки път на сцена, е малък, изригнал вулкан от емоции – вглъбен в музиката, в рокенрола, потта се стича по лицето му, докато пее или размята грива. Митко Пешев свири с най-широката усмивка, с която съм го виждал на концерт, солата му са едновременно безупречни и трогателни, като китарата допълва прекрасно вокалните дълбини на Пепо, а Митко Граматиков и Ники са стабилната и все така ритмична основа на парчетата.

Свирят песни, които феновете на групата познаваме толкова добре от концертите в последните три години. свирят всички песни, целия албум, една след друга, както е и подредбата на парчетата в диска. И нищо друго, без нито един от кавърите, които иначе правят толкова добре. Вечерта е посветена само на More Than Any Spoken Words. И на нас. И на гостите, важните хора, които са допринесли за цялата атмосфера на Soundprophet.

Петър Влахов е човекът, чиито визии ни хипнотизират от двата екрана над сцената и който е отговорен за клиповете на групата. А в закриващата и албума, и концерта песен Strive глас извисява прекрасната Деница Серафимова от етно-ембиънт магьосниците Irfan. И тя излиза пред нас - крехка, нежна, почти ефирна и запява с Пепо. “Имам честта освен да е гост в албума, Деница да ми е кума”, споделя усмихнатият певец, преди да ни подарят последната си песен и да се поклонят от сцената. “Нямаме повече песни”, смеят се и слизат при нас, да пийнем, да се видим и… да пренесем купона в апартмент в Лозенец, събрал над 30 души за страхотно афтър парти. Празник. Честито, момчета!

За снимките благодарим на Серж Сетиян. Вижте всички от тях в галерията.
коментари [2] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Argumenta ponderantur, non numerantur!
[Доказателствата се ценят по значение, а не по брой]