LIVE REPORT

Pain Of Salvation

В турнето след новия си албум шведските аристократи в музиката Pain Of Salvation отново бяха избрали сред градовете, в които да свирят най-големия турски град, средновековната столица на цивилизацията Истанбул.

Половин час преди обявения за начален час на сцената в уютната и специална концертна зала излезе местната гордост, групата Almora – явно доста популярна сред местните метъл среди. Многочленната група започна с интересно интро, изпълнено на виолончело и цигулка, след което се включи с оперно пеене местната Tarja Turunen и разълнува с мощния си глас почти пълната вече зала. Почти едночасов сет, доскучал на хората били толкова разстояние не заради местните звезди... В изпълнението се включи и мъжки вокал, пеещ блек вокалите. След първите няколко Nightwish-ориентирани песни започнаха няколко пак така познати на тълпата дойчметъл парчета, като през цялото време метълът се приплитеше с местните музикални традиции... След близо половинчасова пауза и кратко интро, точно в 23 на сцената се качиха петимата от Pain Of Salvation, видимо доволни от топлото посрещане от страна турската публика с много ентусиазъм забиха първата песен от Перфектния им елемент – Used, последвано от Inside от One Hour By The Concrete Lake, хора пеещи със затворени очи, веещи се сълзи, червени точки от многото фасове в тълпата... Последва кратка игра с публиката и по дискографичен ред започнаха да се нижат парче след парче, албум след албум, като за публиката не оставаха скрити голямата емоция, излъчваща се от всеки един член на бандата, от всяко дърпане на струните, от всяко благодаря, казано на тълпата, знаеща наизуст всеки един от текст... След първите песни се върнахме в 1997, по времето на Entropia, като нямаше как да не се мине без People Passing By и представената като soft песен Oblivion Ocean... По ред на номерата следваше One Hour By The Concrete Lake, като песните от The Perfect Element part I сложиха край на първата част продължила повече от час. След 15-минутната пауза дойде ред на любимия на много от феновете Remedy Lane - Of Two Beginnings, Ending Theme, Second Love като за жалост точно в този момент се появиха проблемите с техниката, попречили на изпълнението на 7-минутната Rope Ends. Четирите от общо петнадесети части от BE сложиха край на основната част от концерта... За бисове останаха една от най-личните и трогващи песни на групата Undertow, мощната ! (Foreword) и една от добрите песни в BE MartiusNauticus II и с нея всичко свърши. Всичко!

За много от хората това със сигурност не беше поредния концерт в 15-милонния си град, а за тези, които ги видяха за първи път остават неазбравимите два часа и половина и надеждата животът да ги зарадва като им предостави възможността да ги видят поне още веднъж...
коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: An eye for an eye makes the whole world blind.
Gandhi