LIVE REPORT

Stoichkov

Голяма част от хората, като научиха за бандата Stoichkov подходиха абсолютно скептично изцяло заради името. Реално погледнато не е най-великото име за група на всички времена, но пък е много забавно. Точно колкото забавно беше и мероприятието на 11 април в бургаския клуб, с още по-оригиналното име, дори и от това на холандската банда - Клубът.

След като стана ясно, че голяма част от концертите из страната са пропаднали, заради невежа организация, бургазлии (и околията) изкараха късмет, че точно техния лайв е организиран от Pizza, а не от виновника за отменените дати. За жалост самите Pizza не излязоха и пънк/ска на тоя концерт почти нямаше. Клубът се напълни прилично и измежду публиката можеше да се видят всички знайни и незнайни герои от бургаските бруталяги - от фенове, до музиканти. Един от тия местни герои, познат на мнозина като Спас (...винаги умира първи) по случайност на същия ден имаше рожден ден и нямаше много изненади. С по-прости думи - трезвени хора трудно се намираха. А чух, имало и още един рожденик... Поводи да искаш! Патера умрял на една страна, Firebliss и Ангебуто кротко гледаха отстрани с вид на хора, които изобщо не свирят в грайнд/дет банда... Пънкове и металисти пияни-заляни само чакаха да започне треснята. Някои останаха отвън, отказвайки да платят трите лева вход. И така, дойде моментът, в който DSK (екс-Карцер - Дейва, Стафа и Кустев) се качиха на сцената, висока една педя, постлана със стар мокет. Без много приказки, Стафа набързо обяви кво ше са случва и забиха мощния си хардкор с песни на български и английски, стари и нови! С музиката се заформиха и танците! Само какви прелестни движения! Не знам от коя школа бяха тия момчета, ама стъпките им бяха много добре обработени, въпреки спиртните стимуланти. Бандата свиреше нахъсано и стегнато и подгря по най-добрия начин! Тъй като не знам нито едно заглавие на песен, минавам нататък. След DSK на сцената се качи 'нещото' на Трифон - Sauerkraut! Казвам 'нещо', щото не знам доколко грайнд нойзът е музика, а бандите - банди! Със сигурност обаче, ако харесвате този стил щеше да се изкефите. Поздравления и за китариста, който беше сляп. Аз лично, разбира се, най-много се накефих на най-кратката, финална песен с името Край. Това е от онези парчета, изпълнени с дълбок смисъл, преплетени с гениален текст - уникална смесица от емоции и звук! Примери: Мастика на Алкофилия, Dogs On Tracks на S.O.D., Бабата на Хиподил, голяма част от творчеството на Napalm Death и т.н.

До този момент вече налице имахме: лежащи мъртво пияни хора, посинени танцьори, хлъзгав от бира и пот под и приповдигнато настроение. Stoichkov бяха приготвили мърч, състоящ се от тениски с логото и надпис на бълагрски т у р б о р о к, както и запалки със същото. Публиката пееше и скандираше като на мач името на групата, както и името на първообраза - Камата. Холандците излязоха, представиха се и забиха своя т у р б о р о к. Танците се завихриха отново! Всички се деряха на припева на Hristo, а най-танцувална, като че ли беше Nacht Arbeit. Скандираше се какво ли не - от старомодното 'пънк, цици, наркотици' до кратичкото и съдържателно 'цици'. Триото повтори някои от парчетата и концертът приключи доволно! Хората се разпръснаха да се довършат другаде и така свърши този репортаж.
коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: За мъдрия поглед увяхването е също толкова прекрасно, както и разцъфтяването, а смъртта - както и жовотът.
"Белият Отряд" - Артър Конан-Дойл