LIVE REPORT

Eyesburn, C4

Строежа, Pork Pie и компания от спонсори са наредили едни концерти, ама концерти! Босненците Dubioza Kolektiv започнаха серията ударно. Засякох из мрежата един остроумен коментар - “да се прекръстят на Balkan Dub Foundation! Доста изчерпателно, не мислите ли?

За доброто ви парти настроение, жълто-черната банда снася вече класическата, особено за лятото, амалгама от пънк, реге и нАродно. На всеки метър мирише на ганджа, а накъдето и да се обърнеш, всичкото танцува. Неминуемо политически ангажирани, както подобава, с чувство за хумор, в духа на Kultur Shock и ADF, Dubioza Kolektiv са очаквано енергични на сцена, макар и въпросната може би тясна за бройката им.

Серията са продължили успешно, както разбрах, Popa Sapka. В рамките на лятото, в края на Август, ще можем да гледаме още македонците Суперхикс (оня кавър на Ace of Spades) и Уикеда. А още сега, на 20 юли, в градината ще дойдат Jaya The Cat! Най-интересното вече се случи - Eyesburn посетиха София, след като обявиха, че се събират отново. Дълго чакан концерт-мечта!

Докато се стъмни, изпихме по бира-две, поклащайки се на пънка на C4. Момчетата задвижиха купона, а хората се посъбраха. Това, което последва, беше една от най-яките забави, на които съм бил - сръбската кросоувър реге банда няма аналог!
Прекрасно сработени, безкрайно отдадени и супер изкефени, че свирят в България - шестимата много бързо завладяха публиката. Която от своя страна не им остана длъжна до самия край! За протокола и любопитните прецакани, пропуснали да присъстват - да, изсвириха всичко яко от старите, както и от по-последните си хави. Невероятни кавъри на Марли и Тош, подплатени с жесток груув, космически дъб балони, пълни с баритон сакс и тромбон, за безкрайни танци и подскоци - това си беше. Както и бърза заигравка с парчето, което ги направи сравнително известни сред метълистите - Moses (Soulfly). Струва ми се, тепърва ще взривяват тея сърби локала. Евала!

Повечко снимки - в галерията.
коментари [3] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: In the battle between you and the world, bet on the world.
www.despair.com