LIVE REPORT

Саундтрак на заспалите хора

ОК, Roxette може да не са най-рокенрол групата на света, но съм сигурен, че докато пътуваш за работа в колата чуваш пет различни радиостанции да пускат техни песни. Е, нямаше как да не уважим и това събитие.

В периметъра на стадиона, съвсем очаквано, няма струпване на черни тениски и дълги коси. Всъщност там бяха 15К български селяни, дошли да се побутат и да си помиришат един на друг на вкиснато. Може би и заради това Господ изпрати дъждец - да ги поизплакне поне малко. Дъждът се плисна (изведнъж; не беше топъл и чакан) между подгряващата (или по-скоро охлаждащата) Нора и Roxette (и отшумя). Доста по-добре подгря Urgent на Foreigner от колоните. Roxette бяха посрещнати от танцуващите градински столове пред сцената. Хората вече ги бяха нахлупили на главите си, когато концертът започна с не много убедителното начало – Dressed for Success. Движенията им изглежда да бяха продукт на желанието им да се стоплят, след като бяха облени от дъжда. Следващата Sleeping in my Car накара хората и да пеят. Ама това си бяха епизодични проблясъци. Само тези 5-6 най-ротирани от радиата песни жегваха 15-те хиляди дошли вчера. Лелки и чичковци, припяваха отделни строфи на нещо-като-английски. Все тая, още не е късно да се научат, ама звука не беше достатъчно силен, за да ги заглуши. Впрочем през цялото време тонрежисьорите така и не можаха да отстранят подводните камъни, които отвреме-навреме вадеха и ни замерваха по ушите.

Ако трябва да оприлича концерта на мач, то бих казал, че през второто полувреме Roxette играха значително по-добре. Имаше по-известни песни във втората част на сета. Може да се убедиш сам по-долу. Социалнопсихологическото ми наблюдение вчера показа, че родният селянин най-много се радва на своето. Всички пощуряха, когато китаристът засвири Хубава си моя горо. Е, на мен такива евтини номера отдавна не ми минават. Заради същото нещо преди време си тръгнах от концерт на Viperfish. Макар че изсвирено от чужденец изглежда с една идея по-мило.

А масмедиите изглежда добре са си свършили работата, защото когато направиха китка (тази естрадна дума съвсем на място си дойде, а?) от The Look и Hey, Jude, много малко разпознаха The Beatles.

В едно изречние: концертът беше саундтрак на заспалите хора, които показваха признаци на живот на отделни песни, профанизирани от радиата.

Сетлист:
Dressed for Success
Sleeping in My Car
The Big L.
Wish I Could Fly
Only When I Dream
She's Got Nothing On (But the Radio)
Perfect Day
Things Will Never Be The Same
It Must Have Been Love
Opportunity Nox
7Twenty7
Fading Like a Flower
Silver Blue
How Do You Do!
Dangerous
Хубава си моя, горо
Joyride

Бис:
Watercolours in the Rain
Spending My Time
The Look / Hey Jude

Бис 2:
Listen to Your Heart
Church of Your Heart
коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Nothing in life is to be feared. It is only to be understood.
Marie Curie