LIVE REPORT

Kultur Shock, Черно Фередже

За кой път идват Kultur Shock в София? Миналата седмица това се случи за четвърти път! Наистина, една от най-емблематичните балканско-цигано пънк шайки, дето чак ни кара да се възгордяваме, затова, че има българско участие - аве един вид, наши хора! И винаги ще се чувстват като у дома си тука, защото ние винаги ще помагаме това да е така! А феновете на сиатълската сцена грам не си дават сметка.

Навън е мрачно, гадно и вали... Вътре, до болка познатите на всеки Черно Фередже нанасят баш културен шок на тази част от публиката, дето им е втръснало или просто чисто празнярско, това което правят. Понапълнената малка зала обаче видимо се забавлява! Естествено, с няколко питиета напред, “лириките” направо изплуват и с кеф излизат оттам, където се налива горивото. Ташак да става!

Както сигурно сте разбрали, Kultur Shock отново решиха да снимат шоуто си в българската столица. И ето тук ясно се вижда ефектът от него! Еуфорията е гарантирана, песните са познати, както и движенията. Нищо ново за тези географски ширини. Е, малко по-малко чака-рака откакто попромениха състава - повечко пънк, да!

Не може да не влезе някоя и друга дума за онези по-психеделични, но по балкански начин, мотиви. Най-силният коз в преносен и буквален смисъл от репертоара на бандата, по лично му. Много бързо забравяме за неудобствата на ниската сцена в конкретното помещение на 4ти километър.

Списъкът с подбраните, познати, както и чистак-бърсак нови парчета се изчерпва, но концертът не свършва! Шестимата на сцената полудяват наравно със стотиците отпред. Някъде там всички онези цигулки, тромпети, тъпани, бутилки и крясъци, се побират в едната дума - делириум.

Веселбите по случай рождения ден на радио Tangra Mega Rock продължават! Информирайте се за предстоящото навреме!

Кратка галерия има тук.
коментари [4] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Човек се изравнява с животното, ако живее ден за ден и само яде, пие, диша, спи.
Алън Едриксън ("Белият Отряд" - Артър Конан-Дойл)