LIVE REPORT

Destruction

На 10 януари имахме честта да гледаме наживо още една група от прословутата немска траш света троица - Sodom, Kreator и Destruction. Именно последните след 21 години най-накрая успяха да зарадват българските фенове на екстремната музика. И определено го направиха по може би възможно най-добрия начин!

Типично за всеки концерт, още часове преди събитието започнаха да се събират хора пред залата и околните кръчми. Може би по това кой кога идва се разбира и кой колко голям фен е - колкото по-рано отиде човек, толкова по-любима му е групата, която еотишъл да види. Въпреки това, до последно имаше тревожно малко хора пред зала Хрито Ботев... Околните кръчми както си му е редът си бяха претъпкани, но пред самата зала "тълпата" беше доста разредена. Малко, но верни фенове - за което определно говорят и няколкото коли сръбски металисти.

Вратите се отвориха, хората започнаха да "пълнят" залата. Сигурен съм, че можеше да се събере и повече публика, но въпреки това не мисля, че беше фатално малко... За такъв концерт, на такава група, в такава зала и в такава държава това си беше прилично добра публика. Е, не се представи толкова диво, каквато съм свикнал да я виждам, но определено хората не бяха отегчени или разочаровани!

Първи на сцената излязоха Redrum и без да се бавят забиха тежкия си и бърз метъл. Стиффа, с потник на Vendetta, показа че не само харесва много N.W.O.A.H.M., но и се влияе от тази музика - мощна музика! Много енергия и хъс от първата до последната композиция на бандата. Финалът беше уникален с кавър на класиката In League With Satan на Venom.

След Redrum се появиха Suffer H и също толкова нахъсано изстреляха парчетата си, след като започнаха с интро от Hell Awaits на великите Slayer. Съжалявам, че не съм толкова запознат с музиката на двете банди и не мога да говоря по-надълго за песните им, а само за цялостното им изпълнение, защото те заслужават със сигурност... Васко излезе на сцената с маска, каквито нося терористите и онзи гащеризон, който явно е неизменна част от имиджа им в последно време. Много хора публично и непублично заявиха, че тези банди не са подходящи за подргяване на група като Destruction, но според мен изборът си беше повече от удачен! Писна ми от това крайно разделение на стилове и начини на свирене... Българските банди забиха мощен и тежък метъл и паснаха добре на цялостната картина.

Дойде ред и на легендарните немци да покажат какво могат. След типичното изнервящо (за някои хора) чакане най-накрая се чуха звуците на интрото, след което се появиха на сцената и откриха с Curse The Gods. За нещастие, поблем с китарните ефекти на Mike прекъсна изпълнението и докато всичко се нареди публиката стана свидетел на соло на барабани. След като проблемът бе отстранен се заредиха класиките: Nailed To The Cross, Death Trap, The Butcher Strikes Back, Eternal Ban, а погото се завихри.
Последва медли или китка от Antichrist, Reject Emotions, Release From Agony и Thrash Till Death. Определено класата и дългогодишният опит си проличаха и казаха думата. Звукът беше на ниво, изпълненията перфектни, сценичнотно поведение типичното за банда като Destruction! Някъде по средата на сета бе включено още едно дръм соло. Schmier показа, че е научил някоя и друга българска дума, с които не спираше показваше какво удоволствие е за него и бандата: “Ние сме тук, after 21 years ние сме тук!” и "Супер сте!" - лично мен такива дребни неща много ме радват. Бандата продължи както с класики, така и с парчета от последните им албуми. Първият бис включи Bestial Invasion, а вторият беше Curse The Gods, но този път както си му е редът. Целият сет продължи близо два часа!

Още едни титани на световната метъл сцена минаха през нас като стар светлосин зил с бясна скорост и мощ. Личната ми оценка за шоуто е много висока, а съм сигурен, че и вашата!

коментари [0] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo.
[Капката дълбае камъка не със силата си, а с постоянното си капене.]