LIVE REPORT

4 години Тангра Мега Рок

Често хвърляме поглед по концертите, организирани от Тангра Мега Рок. Радиото все се стреми да изненадва публиката си с по-неочаквани изяви на групи, които не се случват така често и новината, за които, предизвиква известна еуфория. От коментарите на присъстващите усетих онова познатото между носталгия и дежа-ву, когато Insmouth слязоха от сцената. Явно бяха върнали назад, в розово-сивите спомени, малобройната публика. А публиката наистина не отговаряше на очакванията, но пък за сметка на това атмосферата беше чудесна!
Както и звукът и светлините. Breakpoint, дали щото още ме държеше стабилно, но всъщност ми се сториха най-завладяващи. Спомних си, че с подобно впечатление останах и след Spirit Of Burgas. За разлика от лятото обаче, този път направо разтресоха помещението в най-здравите си моменти! Което се усети и в овациите. Евала!
Odd Crew пък е групата, за която всеки срещнат споделя суперлативи и очевидно има защо. Наистина странно, че за първи път свирят на по-голяма сцена в родната си София, особено при положение, че имат и солидна фен база зад гърба си. Изпълнението им беше стегнато, тук-таме с емоционални приказки между песните и леко класическо соло на барабани. След толкова години заедно, веднага си личи, че са понаучили и доизградили това-онова! Абсолютно препоръчително е да се гледат и слушат, ако си падате по повлиялите ги групи, както и дори само защото май няма други чак толкова качествени наоколо.
Може би основна причина за „мнозина” да присъстват беше завръщането на Insmouth. Важно е веднага да се отбележи - новата песен, която забиха звучеше адекватно насреща изминалите години. Естествено старите хитове жегнаха „старите” фенове и поставиха блажена усмивка на лицата. Именно Insmouth бяха причината да очаквам и повече публика. Но хората обичат да пушат и пият, когато се забавляват и осъдителните думи за това заглъхват някъде между разликата в цените на (пропа)ганджата и тези на билетите...
Ер малък започнаха леко разпиляни на фона на трите мелачки преди това. И едва ли има общо с това, че Амебата си четеше нотите. И те изпълниха нови песни, и тук коментарите са положителни. Малкото събрали се хора на 4ти Км изпяха на глас познатите ударници. Дали Ер Малък са обречени на „странния” звук, с който всички са ги заслушали преди години е въпрос, който по-добре да не задаваме на глас, преди да сме изтрезнели.

Концертът не завърши с гръм и трясък, но си беше случване откъдето и да го погледнеш. А и остават още три такива покрай празниците около рождения ден на рок радио Тангра Мега Рок, оле!
коментари [3] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Кратък е живота, ееех; додето са усмихнеш и си са озъбил.
Дърта циганка