LIVE REPORT

Трети културен шок!

До последно не бях сигурен, дали ще гледам Kultur Shock отново. Когато Радио Тангра обяви шоуто като още една мега паметна нощ, първото което си помислих беше, че нищо не може да надмине първия им концерт преди няколко години. Но след вторник вечер все така пробутвам клишето на всеки срещнат, че "такова нещо не се гледа всеки ден..."

Концертната ми абстиненция занижи скептицизма, а останалото беше изцяло в ръцете на бандите от сцената на Универсиада. Динамиката от пътя до мястото на събитието, дължаща се на импулсивни стопове из северна България може допълнително да е засилила еуфорията ми, но въпреки всичко продължавам да твърдя, че Kultur Shock са станали по-добри отвсякога. По-добри от всички и по-добри от всякога. Такъв интензитет, такава атмосфера, такова високо ниво на изпълнение рано или късно те завладява. Без излишни интелигентно-поетични напъни - целият репортаж може да се затвори в едно междуметие.
На лицата на всички цъфваше една и съща усмивка, с привкус на несериозност, когато се спрягаше името Pero Defformero. :) Лично на мен всичко ми е точно! Да живее Юго рока! Винаги съм изразявал гласно симпатиите си към музиката на съседите и се изкефих много на шеговития прочит-ретроспекция, с който се откри концерта. Класически хеви рок и метъл мотиви, обаче в бял костюм и златен ланец. Айе! Без значение, че може да ви е писнало от всичко подобно звучащо и дори да не сте непременно впечатлени от идиотската идея да се смесят точно рок и дизелаши - все пак си беше екстра за лека загрявка!
Всички споделяха крайно-екзалтирани мнения за концерта на Милена, три дни по-рано, в същата зала. Някои дори бяха дошли силно заразени от идеята да гледат и Контрол за 20-ия им рожден ден, че да им е пълна колекцията. А те са ясни - сантименталност откъм днешна дата, ама без тегави, носталгични ех-кания и ох-кания. Само цинично и времево неподвластното "ибаси кефа!" Удоволствието да изпееш с групата дума по дума всяка от забавните им песни, които след тва дни наред си припяваш неусетно по улицата. Забравяш за критики към звука или други чисто организационни тъпотии веднага след една яка игра с публиката на Кольо и това е то!

Едва ли има смисъл да се съмнява някой в концертната дейност на радио Тангра Мега Рок. Друго си е като ти е поднесено от фен. Ей затова:

Трети път Евала!

Не съм слушал последния албум на Kultur Shock. Хареса ми одма на живо! Смените в състава на Джино и приятели са достойни за трансфер на годината... Харизматични цигуларка и саксофонистка, едновременно и беквокалистки - това неусетно зареди тълпата още в самото начало. А звукът вече беше солиден! Точно от каквото имахме нужда в този момент!
Срещам трудности да преразкажа еуфорията по време на изпълнението им, прогресиращият глад от страна на публиката за още и още! Виковете, тропота по пода, танците и екзалтираното пого... Бандата беше подбрала стряскащо добре реда на песните си, а всяка следваща звучеше като два пъти по-добра от предишната. Накрая вече емоциите в залата бяха на такова ниво, че никаква умора не можеше да докопа и най-пияния. Няма да ви дразня или губя времето с изреждане на заглавия и пр. - всичко звучеше като едно цяло и в същото време върховно динамично разнообразно. Това беше вечерта да получите най-доброто от балканите!
коментари [1] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Използваме техниката не защото ни трябва, а защото разполагаме с нея.
Ian Paice (Deep Purple)