LIVE REPORT

Root Souljah, Paprika Korps, Hornsman Coyote

LIVE UP!

Понеделника на 16 март се сля неумишлено с неделята на Soulfly, Senser, Artery и другите... И все пак, за неспалите имаше време да живнат до вечерта, когато в Строежа продължиха празненствата по случай рождения ден на обекта.

"Срамно малко хора", както каза концертен авер, дошъл да скива. И наистина, до последно очаквах да се позапълни, но явно цената на входа изгони редовните или в София хората не слушат чисто и просто... реге? Това всичко е без значение днес - от значение остана изпълнението на поляците Paprika Korps - един от най-добрите лайвове, на които съм бил. Изпипан реге дъбец, подходящ за ходене по тавана и нааай-бавните танци, но само ако искате. Или ако евентуално сте изгонили злите духове. Две китари, барабани, пеещ клавирист... и диджей зад пулт, вкарващ всички онези специфични, разтягащи времето ефекти. И бас. Много бас! Всъщност музиката им не беше просто бавно, психеделично дъб реге - момчетата свириха перфектно и оригинално, което някак си не може да е клиширано, когато на моменти клоняха дори към psybient. Към края на сета си пък станаха дори учудващо прогресивни.

Всъщност преди да излязат на сцената, леко ни позагря лидерът на разпадналите се за жалост Eyesburn, Hornsman Coyote. Изпълнението му не беше нещо запомнящо се, момчето изпадна в специфично раста настроение, докато диджей му сипваше. За сметка на това имаше няколко много традиционни включвания с Paprika...

Root Souljah бяха най-изчерпателни, благословиха малкото присъстващи, дишащи истинското roots реге. Разните им там емсита се прескачаха и заиграваха в различни комбинации за различните песни, на моменти с поп забежки, в други доста космически ориентирани. Като цяло, празник за фена, но към края, както стана ясно, досадно за неистинските растафари по душа, макар да признаха на глас класата им. По-скоро джойнта ги е пуснал, мене ако питате... Евала!

За финал Бръснаря, оправдаващият се за очевадното Хуби и Мартин от Силует забиха набързо артериално тройката Control, Get Up, Stand Up (хей, миста Маали, се самфин гут ту ми...) и химна Обичам. Токоз, но не недостатъчно.

п.п. Ама Мартин направо строши барабаните! Raaawk!
коментари [1] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: Be yourself. Everyone else is already taken.
Oscar Wilde