LIVE REPORT

N.O.H.A.

Съботната вечер на 22 ноември се оказа доста студена. За сметка на това в Party Center на 4ти км се поразгорещи повече от очакваното... Изглежда нямаше ограничение на билетите и предвид високата посещаемост, клубът се претъпка до пълно обездвижване. За капак на всичко и скъпата бира свърши рано, но и това не можа да развали купона, който се заформи.

DJ Dickie, Tulpa и Oxydant, допълнени от саксофониста на Root Souljah Цветан Чубанов, докараха онази специфична, танцувална еуфория в голямата зала, каквато малцина наоколо умеят. Към този момент залата все още беше поносимо пълна и пространство за вихрене имаше достатъчно. Четиримата на сцената сподпомогнаха за един качествен трип и времето неусетно полетя.

Междувременно в съседното помещение проектът Bulgar, Bulgar бързо натрупа много почитатели, смесвайки традиционни балкански (и не само) мотиви с танцувалните ритми на електронната музика от най-популярен характер. Плюс Бийтбокс! Късно вечерта музикалната насока лека-полека премина в откровен дръменбейс, докато в основната зала се случваше това, за което всички бяха дошли.

Отклонили се от турнето си, за да забият в София, Noise of Human Art изпълниха очакваните парчета, натрупали нечовешка популярност през последното лято. Техническите проблеми само направиха цялото изпълнение още по-доволно, след като харизматичната испанка Minerva замени барабаните с прост бийтбокс, докато Шеви се отплесна в рими. Заприличалата на дядовата ръкавичка зала пееше в един глас Dive In Your Life, докато чехът Philip сменяше саксофоните. Към края много бързо станаха много неща. Шеви скочи в публиката, вторите избухнаха крайно по време на Gypsy Valley, а бандата разкри, че това, което ги държи живи (освен публиката) е басът!

Докато Коста Костов се нае със задачата да занимава намалящата публика, на мен ми минаха няколко мисли през главата: към новото по рода си парти изглежда имаше неочаквано голям интерес и предполагам този тип ще се утвърди сериозно в близко време. Изглежда балканската и източно европейската музика като цяло след като пообиколи света и се разкраси допълнително, сега предизвиква най-искрени емоции от която и да е друга по забавите, където може да се чуе. Това се усети още с първите участия на Kultur Shock, макар и по-рок ориентирани. Дали е плюс обаче, че събира на едно място хора от кол и въже, ще си проличи с времето, когато се случат следващите терени.

В тъпканицата фотоапаратът ни бе полят с газирана напитка...

Снимки: Александър Ефремов
коментари [3] 
 

Ако искате да използвате нещо, правете го. Само споменавайте източника.
 
 
© 2003 Booze Project :: The less I have the more I gain!
METALLICA - Wherever I May Roam