17 март :: Don't touch that radio

Get Up, Punk!

Ето ги сега десет нестандартно подредени песни, които някои от нас периодично наричат 'плейлистата на Rawk-а'. По една песен, представяща всеки от ревюираните напоследък тук албуми. Подредбата е хронологична и повярвайте ми, истинско забавление е да свържеш музиката с моменти и детайли от живота. Умение, с което Вера май, май е понаясно.

Back in the summer of 2007. Румбата доста лаконично удари по новия диск на Paradise Lost като ги разкритикува относно застоя и безидейността им. Факт е, обаче, че The Enemy се впи като 'голямо попадение' в плейърите на мнозина. Аз лично ползвах въпросната песен на вълнолома в Бургас, за да сравнявам чии слушалки са по-по-най - моите или на Иван. Бяхме пушили и на тримата с Хосето ни беше добре.

Марто се включва от Поморие с немското трио Colour Haze. Черни ритми, джаз и все така гаражно-психеделичен рок - Colour Haze, remember the name!

Marilyn Manson издаде албум и понамазахме един слой романтика. Концертът в София, обаче, не се получи кой знае колко, както се спомена и в последствие. Но няма значение, Eat Me, Drink Me си остава един от любимите ми албуми за 2007-ма година. Слушайки Радио Тангра, хората се скъсваха да танцуват докато Heart-Shaped Glasses заемаше своето място в класацията Tuborg Top 40.

Erdlicht на Rotor така и не ми хареса толкова, за колкото ме настроиха петте капачки. Все пак седемдесетарският краутрок се вписваше доста хармонично в мини пътешествието ми до Поморие през есенно-зимния период на годината.

Психеделията не спира, а обратното - продължава с още един албум от немския лейбъл Elektrohasch - едноименния дебют на My Sleeping Karma. Та това е една доста лежерна музика, крайно подходяща за път и пушене. Става и за градски транспорт, но по-добре се вписва в застоял междуселски терен, докато сте зад волана на един Dodge, примерно.

Говорили сме и преди за способността на Вера да избива рибата изневиделица. Този път тя го стори с японците Eksperimentoj. Пусна ревюто и зарибените почнаха да се трупат един по един. Авантгарден поглед към музиката, поднесен с вкус. Елементи на меланхолия... Добър момент да 'потърсите спомена за любимото, дори то и да е приело друг загадъчен облик.' Ех, как ги нанизва думичките Верчето, ве.

Тази година KoRn се отбелязаха два пъти - с един концертен unplugged и с нов студиен албум. За MTV Unplugged-а писах аз и сега като си чета писанията ми се чини, че добре съм успял да пресъздада с думи как стоят нещата. Гласувам в подкрепа на съществуването на този диск в дискографията на бейкърсфийлдските момчета (с изключение на отсъстващите).

Много яко се получи, че KoRn са групата, която първа се нареди с две последователни ревюта в сайта. И добре, че безименният албум, за който Иво списа е от познатата висока филмарска класа. Само прочетете ревюто на Hammish-а, в същия психарски дух на албума е - Lewis Carroll среща Stephen King.

Хоп, веднага, пак Иво маркира поредния албум на Ozzy. Бащицата от известно време вече беше обсебил музикалната действителност с хитовите лозунги ала 'Mama, don't cry, I just wanna stay high' от пилотния сингъл I Don't Wanna Stop. Тази песен си я свързвам с връщането от едно каране на бордове тази зима. Но това е една от моите странични истории. Същественото тук е енергията, бликаща от Кръстника, който повечето от нас видяха на живо в София. И хич не е луд тоя дето продава баницата, хич...

Към момента не се сещам за по-подходяща песен за завършек на тази компилация от End Of The Road на Jesu. Тази отнасяща композиция звучи и като начало, и като край - извън времето. Или като голямо 'начало след един голям край'. В този контекст, чуйте и Slowdive ако не сте го правили.

Това например, е един начин за възприемането на музикалния сайт Rawk'N'Roll.

Playlist:1. PARADISE LOST - The Enemy2. COLOUR HAZE - Aquamaria3. MARILYN MANSON - They Said That Hell's Not Hot4. ROTOR - Erdlicht5. MY SLEEPING KARMA - InTENtion6. EKSPERIMENTOJ - Broken Infinity7. KORN - Throw Me Away8. KoRn - Evolution9. OZZY OSBOURNE - I Don't Wanna Stop10. JESU - End Of The Road
коментари [14] 
 
 
 
© 2003 Booze Project :: Когато свободният човек умре, той губи удоволствието от живота. Робът губи болката си. Смъртта е единствената свобода, която робът познава.
Спартак (от филма "Спартак")