05.10.2006 :: Rock'n'Roll

AND TIME MELTS DOWN

Чист рокенрол - такъв ти е животът... Ставаш сутрин, пускаш си музика, китарата реже. Отиваш на училище мислиш си за музика, мислиш си за рок музика. Драскаш по тетрадки с детски ентусиазъм. Прибираш се, пускаш рок музиката в стаята си - пускаш я в съзнанието си... Обладава те като дух, като алкохол, като жена... Лягаш си с нея, тя е с теб, не те оставя...

Ставаш сутрин, главата ти тежи, има повърнато до теб, сещаш се как има умрели хора по същия начин - късметлия си. Но и на това те е научил рокенролът. Пускаш го да запълни глухата празнина, обзела помещението, докато си спял. Миеш се небрежно, бършеш се все така... Обличаш се, излизаш, всичко е статично. Сядаш, слушаш, не слушаш - в главата ти има рокенрол. Свършваш занятия, пиеш, пътуваш, пушиш, пееш, танцуваш, целуваш...

Ставаш наобед, пепел и фасове, празни бутилки, познати субстанции в брадата, в косатата. Пускаш рокенрол - светът вече е на фокус. Но не съвсем - отпиваш от бирата. Сега вече е... Твориш... рокенрол в действие!

Ставаш някога, няма в какво да се заплитат познатите субстанции. Но си пускаш рокенрол. Нищо не правиш цял ден. Но слушаш рокенрол. Излизаш по тъмно. А в главата ти е рокенрол. Поглъщаш по навик, чувстваш се добре. Живееш рокенрол.

Ставаш следобед, пускаш рокенрол. Опитваш се да работиш, но от работата ти няма финансови ползи - само още емоции. Взираш се спокоен във времето, взираш се в пространството, взираш се във всичко около себе си. Пиян си, напушен си. Прибираш се - доволен си. Пускаш рокенрол! Гледаш някой филм... Слушаш рокенрол!!! Обичаш да запаметяваш, обичаш да записваш - в картини, в звуци, в текст... Пишеш, седиш, пишеш, пушиш, пишеш, пиеш, седиш, слушаш рокенрол!

Удряш муха, но тя не умира - счупено и е само крилото... Наблюдаваш я... Какво се случи с твоя рокенрол? А, да - тук е... И всичко пак си е окей... Мухата я няма!

Във вените ти тече рокенрол... Във всичките му форми!

А сега следва соло!

I fell in love with the sweet sensation
I gave my heart to a simple chord
I gave my soul to a new religion
Whatever happened to you, rock'nroll?
Whatever happened to our rock'n'roll?
Whatever happened to my rock'n'roll?


Докато не го усетиш, няма да го разбереш... Само ще си мислиш, че разбираш...
Slychosis - Dreamscapes :: Slychosis
The Domes Of Silence - Utopia :: Mescaline
Los Natas - De Las Cenizas, El Hombre? :: El Hombre Montana
Billy Talent - Fallen Leaves :: Billy Talent II
Lamb Of God - Walk With Me In Hell :: Sacrament
Zero Hour - Evidence Of The Unseen :: Specs Of Pictures Burnt Beyond
Isis - Not in Rivers, But in Drops :: In The Absence Of Truth
Slayer - Skeleton Christ :: Christ Illusion
Rosetta - Europa :: The Galilean Satellites
Ufomammut - Blind :: Lucifer Songs
коментари [14] 
 
 
 
© 2003 Booze Project :: Използваме техниката не защото ни трябва, а защото разполагаме с нея.
Ian Paice (Deep Purple)