Песните в албума:

1. Funny In My Mind
2. Morning Dew
3. On More Cup Of Coffee
4. Last Time I Saw Her
5. Song To The Siren
6. Win My Train Fare Home
7. Darkness, Darkness
8. Red dress
9. Hey Joe
10. Skip's song 11. Dirt In The Hole
Robert Plant
Dreamland
Година: 2002
Лейбъл: Universal
Държава: Англия
http://www.robertplant.com
Всички знаят кой е Robert Plant или поне са чували за него. Гласът на Боговете Led Zeppelin. Тъй, че няма смисъл да изпадам в хвалебствени слова за него. След общо взетото решение за почивка (оконачателна ?) от съвместния проект с Jimmy Page (китарата на Боговете) възникват идеите за този албум. Поканени са нетрадиционните за него музиканти - трип хопъри, разписали се под най-успешните творби на Massive Attack и Portishead.

Всичките песни, без четири, са кавъри по любими произведения на Plant от 60те. Почти неузнаваемо и прекрасно преправени. Потъналият в музиката може да улови от замъглената атмосфера на 60-те перфектно прехвърлена в XXI век. Dreamland хвърля мост между деситилетията, за което голяма заслуга имат музикантите. Електронните моменти така добре са имплантирани в музиката, че не се открояват, а са част от нея. Типично по английски. Ранообразие - кой колкото иска. От емоциите през изразните средствата до подбора на песните. От приятния, неангажиращ кавър по Bob Dylan - One More Cup Of Coffee до напрежението и тежестта (като усещане) на Hey Joe ( Да, Jimi Hendrix), невероятно направена с любимите от доста време на Plant ориенталски мотиви. Гласът му, наистина, от години не е онзи дерящ, който може да разруши всичко около тебе, но е все тъй всепоглъщащ, излъчващ вече мъдрост и улегналост.

Още доста локуми може да се изпишат за Dreamland, но няма смисъл, защото той трябва просто ДА СЕ СЛУША. Ако някой е видял в ревюто му нещо за себе си, задължително да го чуе!
Напомня на: Led Zeppelin, PJ Harvey
Оценка: 12345
коментари [10] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Щастието не е в парите, а в тяхното количество.
Батето