Песните в албума:

1. The Alien Inside
2. I Found You
3. A New World
4. Who You Really Are
5. Don't Stop Me
6. Stay
7. The Love I've Never Had
8. The Alien Outside
Empty Tremor
Alien Inside
Година: 2004
Лейбъл: Frontiers Records
Държава: Италия
http://www.emptytremor.com
2004 година ще се окаже паметна в музикалната кариера на италианския китарист Daniele Liverani. За една година той успя да запише и издаде 3 албума под различно име - втората част на амбициозната рок-опера Genius, солов албум и третия студиен албум на групата, в която е основен компизитор и текстописец - Empty Tremor.

След 5 години чакане италианските Dream Theater отново са тук, този път с надеждата за по-дълго и по-трайно, с надеждата да избягат от клишетата, които американските им учители бяха оставили в тяхната музика. Почти няма съвременна прог-метъл група, която да не звучи като Dream Theater, но в предишното творение на Empty Tremor си имаше цели пасажи, познати ни вече от театралите.
С нов вокалист на борда - Oliver Hartmann, познат ни от немските хеви метъли At Vance са преосмилили творчеството си и са направили далеч по-стойностен албум от предходния. Няма го стремежа на всяка цена да звучат прогресив, като типичният за хард рок група глас на вокала обогатява типичната за всяка прог група подложка. Немецът създава една много свежа атмосфера, на моменти звучи като David Coverdale или по-скоро като наследника му в метални доспехи нашумелият през последните няколко години Jorn Lande, друг път пък като Dio.

Деветминутната заглавна компизиция и последното The Alien Outside поставят албума в рамка, като преди това се минава през баладите I Found You и Stay, клавирно-ориентираната A New World.
Empty Tremor са направили един добър и лесен за слушане албум, който би харесал не само на заклетите прогресари, а на любителите на класическия хард рок и сродните пауър и прогресив метъл.
На групата все още липсва собствено лице, но посоката, която е предприета с Alien Inside заслужава адмирации. Може би ако съсредоточи добрите си идеи, които неизменно присъстват във всеки негов албум, на едно място ще се получи нещо наистина съществено. На този етап обаче резултатът е задоволителен.
Напомня на: Dream Theater, Ark
Оценка: 123
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Живей всеки ден така, все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав.
Ray Charles (1930 - 2004)