Песните в албума:

1. Honeydripper
2. Disconnected
3. Pouring Water
4. Hippie Chick
5. Everything’s Gonna Be Alright
6. Carrie
7. Money For Soul
8. Never Coming Back
9. You Own It
10. You Better Run
11. Rollercoaster
12. Volcano
Baby Woodrose
Money For Soul
Година: 2003
Лейбъл: Bad Afro
Държава: Дания
http://www.babywoodrose.com
Напълно очаквано продължение на първия удар на датското трио. И този път стоварват невероятна доза психеделия от 60-те години, и този път албумът е на страшно високо ниво.

Първото, което ще забележите е, че вече не звучат толкова бучащо фъзовете. Китарите са с по-приемлив звук, ако сте почитател на по-обикновения рок, но за фенове на абсолютната психеделия като мен, това е крачка назад. Може би и това е нещото, което слага Money For Soul под Blows Your Mind от 2001 год.

Друго нещо, чиято липса се набива на очи са репликите между песните, звучащи като изкарани от някой стар, черно-бял филм. Няма и много от онези интересни ефекти, допринасящи за сайкъделик атмосферата, като изключим обаче последната песен, Volcano, където са вкарани женски писъци от полов акт! От самото име на песента дори, лесно може да ви стане ясно, за какво се пее...
Money For Soul, обаче е по-динамичен от предшественика си, макар и малко. Едноименната песен е пример за доста приятни рифове в албума, на които можете да си покуфеете. На лице е и баладата - и този път носеща женско име за заглавие - Carrie. Истината е, че от страшно много време не съм чувал свястна балада, а тази надмина очакванията ми!

Заключение: ако харесвате първия Baby Woodrose, не пропускайте и втория. Същото важи и ако сте почитатели на следните групи:
Напомня на: The Doors, On Trial, Iggy Pop
Оценка: 12345
коментари [2] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Всеки жив човек е оцелял човек.
Рабо Карабекян ("Синята Брада" - Кърт Вонегът)