Песните в албума:

1. Grebo Mentor
2. In the Woods
3. Frontside Disaster
4. Peyote
5. Industrial Lane
6. Loco Steam
7. Dark Tunnel of Love
8. Hide Behind
9. Hypnopilot
10. Messy Ferguson
11. Snake Eyes

Honcho
Corporate Rock
Година: 2002
Лейбъл: Water Dragon Records
Държава: Норвегия
http://honcho.no
След като издадоха едно доста сайкъделик демо, норвежците Honcho зарадваха почитателите на стоунър рока и с дългосвирещ удар. Но с не малка промяна! Corporate Rock е динамичен албум, в който няма и помен от психеделии.

Основната причина за тази промяна е може би смяната на китариста Mathias с двама нови на негово място - Jorgen и Haakon. Сега звукът е по-на място, по-ясен и конкретен. В музиката на Honcho вече няма място за психеделии - сега по-подходящи може би са дуум рок влиянията, но бъдещето ще покаже, дали те ще се разраснат в нещо повече.

Албумът отваря не толкова бързата Grebo Master, където веднага ви връхлита усещането за нещо познато. Доста слушания ми трябваха, за да се досетя на коя точно група ми напомня този албум и след много часове размишляване отговорът се формира - Sparzanza! Вокалите са едно към едно, стилът е абсолютно същият, дори звученето на китарите е почти идентично и в двете банди. Може би Honcho звучат по-тежко и басово, но разликите наистина са минимални, но затова добавих и Alabama Thunderpussy в изброените по-долу групи.

Абсолютният фаворит в този албум, по моя лична преценка, е In The Woods - бърза песен, имайки се предвид динамика като цяло в албума. Запомнящ се припев и перфектно подредени рифове, на които могат да завидят всички тепърва пробиващи хеви метъл банди, станали голям хит напоследък. И тук, както в много други стоунър рок групи, се усеща влиянието на Black Sabbath и песни като Industrial Lane, Dark Tunnel Of Love и Hypnopilot се перфектен пример за това.

Един невероятен дебют на една норвежка стоунър група от Water Dragon Records. Няма да съжалявате, ако прибавите този албум към колекцията си. И запомнете: Honcho does it deeper!
Напомня на: Sparzanza, Alabama Thunderpussy
Оценка: 12345
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: You can cut the flesh but you must crush the bone!
Ogden от играта Diablo