Песните в албума:

1.Atomic Ritual
2.So It Goes
3.Carpe Diem
4.More
5.The Beast
6.Out of Your Head
7.The Way to Venus
8.Paradise Engineer
9.Electric Synapse
10.Strange Human
11.Fin
Nebula
Atomic Ritual
Година: 2003
Лейбъл: Liquor and Poker
Държава: САЩ
http://nebulamusic.com
Фактът, че този албум бе избран наскоро за албум номер едно на 2003 г. от StonerRock.com общността, не е за подценяване, както и самият албум не е за пропускане. Къде сайкъделик, къде бърз и динамичен рок, песните варират и дават разнообразие на слушателските уши. Доста напомня на старите Monster Magnet и феновете на тази група няма да останат разочаровани от Nebula.

Бандата идва от щатите и си носи типичното американско звучене. Това се усеща особено във вокалите, които основно допринасят за сайкъделик моментите в тавата. Безспорно обаче, най-вълнуваща е работата на китариста Eddie Glass - определено се забелязват емоции в начина му на свирене. Албума отваря едноименната песен, Atomic Ritual, която в началото дава предпоставки за едно леко звучене, но това бързо биде поправено в следващите няколко секунди, в които тя поема в съвсем друга посока. Не може да става дума за рифове-вратотрошачи, но пък има динамика, достатъчна, за ди ви повдигне духа. В същото време можем да говорим за сайкъделик рок на високо ниво, и тук не мога да не посоча размазващата Paradise Engineer. За това допринасят познатите елементи като космични звуци и други подобни ambient ефекти. Това най-добре можете да забележите в последната песен, Fin, която е инструментал и е един вид своеобразно аутро.

Atomic Ritual е ясен признак, че Nebula са отново тук и този път са още по-убедителни във всяко едно отношение. Поредният свеж албум, който разбуди духовете в стоунър обществото, със сигурност не напразно. Rawk On!
Напомня на: Monster Magnet, Fu Manchu
Оценка: 1234
коментари [1] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Life's a journey, not a destination!
AEROSMITH - Amazing