Песните в албума:

1. Nowhere Man
2. Up Against The Void
3. Kyuss Dies!
4. Turboner
5. Fuck It
6. When Death Comes
7. Listening To The Daze
8. Silver Tequila / 666 Miles Away
9. S.V.E.T.L.A.N.A.S.
10. There's Nothing Wrong
11. Death Van Trip
12. It's You I Don't Believe
13. Option Four
14. Disease With No Control
Това ревю май нямаше да се роди, ако не бяхме докарали Mondo Generator в София и не бях се срещнал с Nick Oliveri съвсем отблизо. Когато прекараш няколко часа в компанията му и си поговориш с него, видиш че е буквално квинтесенция на думите „пич” и „рокенрол”. Nick е безкрайно честен и открит. И както е неебателен, така може да каже и “Fuck it”. Както всъщност прави и с новия си албум.

Fuck It е Nick Oliveri в пълна степен, на пълна газ и скорост. В албума има много пънк, много дезърт, но най-вече рок и поведение, ама такова, дето му викат attitude в родината на Nick. Nowhere Man отваря и те праща в спомените за Kyuss, но без никаква носталгия. Сещаш се за парчетата на бандата от първите два албума, сещаш се и за по-късните неща на Brant Bjork – никак не е трудно обаче да различиш почерка на Oliveri. Up Against The Void е истерично нихилистично препускане в пънка. Turboner лесно можеше да е парче на Queens Of The Stone Age, ако Josh Homme не си беше продал тестостерона за пари и слава. А Kyuss Dies! (което излезе още през 2017 в компилацията N.O. Hits At All Vol.3) е едновременно най- Kyuss парчето и вероятно обяснява защо групата се разпиля през 1996:
“Here come the suit and ties – Kyuss dies!”.

Вероятно има нещо общо и със съдебната процедура, с която Josh отне правото на бившите си колеги да ползват думата Kyuss в новата си банда Kyuss Lives!.

Парчетата се люшкат между стиловете, от които Nick Oliveri гребе, а и излива вече 30 години. Има пънк, има стоунър, има шум, има жестоки парчета – всичко през призмата на Mondo Generator, така че да се смеси в хубав спийдбол рокенрол. И много ми е яко, че го издадоха на рождения ми ден. Мерси!
Напомня на: Queens Of The Stone Age с топки, Kyuss, Turbonegro, Dwarves
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Експерименталната нагласа се различава напълно от "здравия разум"...
Квантова Психология - Робърт Уилсън