Песните в албума:

1. Дано един ден да ни простят
2. Контрол
3. Лъжа
4. Спомен
5. Начин на живот
6. Разум
7. Без Посока
8. Всеки сам избира
9. Отрова
10. До последен дъх
11. Това е реалност
12. Фалшива свобода
13. Измислен свят
14. Тъмна вода
Outrage
Catharsis
Година: 2019
Лейбъл: няма
Държава: България
http://outragedivision.bandcamp.com/
Outrage са много интересна група. Като за начало, те са от Варна, който е един интересен град. Факт е, че от там е тръгнала българската хардкор сцена. Друг интересен нюанс е, че Outrage имат един знаменит сплит с могъщите Vendetta, в който се пее фундаменталното хардкор послание 'От София до Варна като един стоим.' И съвсем закономерно, новият албум на Outrage, наименован Catharsis, е един много интресен, здрав и яростен албум. Музиката в него е тежка и предимно бърза, много тежка и много бърза. Има траш, дет, блек, пънк, кръсткор, хардкор. Песните са къси като откоси от автомат и тежки като асфалт. Първата и последната са по-дългички и те са... Песните!

Всичко в този албум е замислено да е брутално - музика, текстове, художествено оформление. Текстовете са изцяло на български и засягат много директни теми и абстракции. Адски са добри! Цялостно албумът стои като завършен продукт - купувате си (примерно) диска, отваряте кутийката, разлиствате книжката от качествена хартия, дискът в плейъра тръгва като по мед и масло, за звука няма никакви забележки... Така се прави - от-до.

Вокалът на Outrage - Галин Георгиев е като цяло и в конкретния случай, една от най-отличителните съставки в коктейла на варненската четворка. Има нещо в стила му на изразяване, нещо като побеснял цербер от преизподнята да лае на фона на шумни и добре пилещи китари. Боро от Melekh и Upyr, лека му пръст, също правеше така.

Освен сто процентовата тресня (например Без Посока), в Catharsis има и моменти на свежо разбообразие (бийтчето в Спомен), бавни, дори мелодични пасажи (Всеки Сам Избира), интересни дисонантни тоналности (Начин На Живот, Отрова), но това са нищо повече освен бледи нишки в сто процентовата тресня.

На първо слушане музиката на Outrage може да ви се стори прекалено шумна и като цяло прекалена, но поне за мен с времето тя е добила самобитна завършеност, особено в комбинацията с текстовете.
Напомня на: Slayer, Integrity, Extreme Noise Terror, Neurosis, Slipknot, Napalm Death, малко Madball
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: The clash of honor calls to stand when others fall!
MANOWAR - The Power Of Thy Sword