Песните в албума:

1. The Birth of Fear
2. Every Heart Hides a Killer
3. A Shore Without a Sea
4. Strangers
5. The Demolished Man
6. The Play
Obsidian Sea
Strangers
Година: 2019
Лейбъл: Ripple Music
Държава: България
http://obsidian-sea.bandcamp.com/
Не е трудно да си най-добрият на сцена, на която нямаш конкуренция. Obsidian Sea са единствената традиционна дуум група в историята на България. Обаче не е толкова лесно да изпъкнеш на сцена, ако не гледаш локални граници. Obsidian Sea се справят и с тази задача. Просто защото свирят дуум сърцато, защото това е тяхната музика и им отива адски много.

Класическата схема – китарист и вокалист + басист + барабанист. Трима души, един (им)пулс и един от най-честните албуми, които ще чуеш наоколо. Шестте парчета в Strangers са като изшлайфан обсидиан в перфектната форма, отиваща на всяко дуум сърце. Музика, която звучи така, сякаш е мислена, свирена и записвана през 80-те, но с непреходно качество на парчетата и звученето им. Звукът, дело на Кирил Петрушев–Bus-T, с включване от Георги Малчев–Хорхе е най-близкото до това, което можеш да наречеш класически. Изчистен, ясен, без излишно надупване на фъза, без излишни ефекти на китари и вокали. Толкова е чист и олдскул, че когато излезе първото парче The Birth of Fear, бях леко стъписан от чистота му. Така е, когато с години се храниш с бръмчащ фъз и изведнъж чуваш оголен до кокал прото метъл. Когато Obsidian Sea пуснаха целия албум, калейдоскопът се завъртя във виолетов оттенък на монохромното и мозайката се подреди идеално. Парчетата не са задължително бавни. Просто са адски добре измислени комбинации от основните елементи – китари, бас, барабани, леко протяжни вокали, хубави рифове и точни сола. Strangers е ултимативният дуум албум, който можеш да чуеш тази година.

Strangers е и първият албум за Obsidian Sea с Делян Караиванов (бивш китарист на Center, Murder of Crows и Upyr), който вече е намалил струните с две, за да допълни компанията на Антон Аврамов (китара, вокали) и Божидар Първанов (барабани). Strangers е и първи албум на Obsidian Sea за американския лейбъл Ripple Music, като позитивни ревюта за него вече валят от портали като The Obelisk, Doom Charts и Ghost Cult Mag. Силно ми се иска това да е нужният трамплин за излизането на триото на световната дуум карта. А дотогава ще въртя Strangers и ще дудна на всеки за това колко як албум е третият Obsidian Sea.
Напомня на: Saint Vitus, Pentagram, Paul Chain
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: За хубавата вест няма неподходящ момент.
Вик Трентън ("Куджо" - Стивън Кинг)