Песните в албума:

1. Wormwood Grange
2. Island Of Stone
3. The Hopeless Distance
4. Mausoleum
5. The Signal
6. Ringing The Changes
7. With The Giants
8. Citadel Of The Fly
9. A Winters Night On Sentinal Hill
The Osiris Club
The Wine-Dark Sea
Година: 2018
Лейбъл: Indie Recordings
Държава: Англия
http://theosirisclub.bandcamp.com
The Osiris Club е сравнително нова банда, базирана в Лондон, чиято музика е вдъхновена от комиксите и филмите на ужасите. Името на групата е заето назаем от историята за рисувания герой Хелбой. Да, онзи същият комикс, който преди десетина година Холивуд екранизира за масовата публика. Имената на замесените хора тук нищо няма да ти говорят. Освен това на Andy Prestidge, който е свирил с дуумаджиите Warning и хеви метъл легендите Angel Witch. При последните - не в класическия им период, а по време на летаргичното им състояние в настоящето.

Актуалната фотосесия на бандата може да ти подскаже какво да очакваш, че ще чуеш. Сериозни и намусени люде, облечени в монашески раса, позират под мрачното сиво небе, което сякаш всеки момент ще се сгромоляса върху тях. The Osiris Club имат подчертано ретро звучене, дължащо се на дуум основата и психеделичното усещане. Преди няколко години, цялата схема с окултния рок бързо доскуча след рязко нарастване на бройката от приличащи си състави. The Osiris Club обаче са по-различни и се открояват. Те умеят да правят мелодични, почти поп припеви. По това си приличат с докопалите се до голямата кешовица - Ghost. Друг плюс е, че вкарват добре обмислени и хитри прогресив моменти в музиката си. Ако ти се причуят King Crimson, Gentle Giant или Atomic Rooster – не е случайно, не е и халюцинация. Хамънд органът добре набира на места. По готиния винтидж начин, а не по онзи кръчмарския – тип „Златен Орфей” – 83-а. Има какво да чуеш – oт почти жизнерадостните и енергични Island Of Stone и Ringing The Changes до завършващата 12-минутна звукова клада A Winters Night On Sentinal Hill.
Напомня на: King Crimson, Blue Oyster Cult, Gentle Giant, Lucifer, Ghost
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Неподкупното приятелство караше сърцето на принца да прелива от радост. Но щеше ли да съумее да бъде достоен за него?
"Рамзес - Синът на светлината" - Кристиян Жак