Песните в албума:

1. Coma Noir
2. Last Transmission From the Late Great Planet Earth
3. Galactic Brain
4. The Streets of Bombay
5. Actual Human Blood
6. Smiling Knife
7. Furious Gold
8. The Frozen Crown
9. Chloroform
The Atlas Moth
Coma Noir
Година: 2018
Лейбъл: Prosthetic Records
Държава: САЩ
http://theatlasmoth.bandcamp.com
Допреди този албум The Atlas Moth не ме бяха впечатлявали. Знаех ги, бях им пробвал разни неща, но ми звучаха като едни от многото. Сега нещата стоят другояче и биват много сериозни! Новата версия на музиката им e много по-вълнуваща. Към слъдж основата биват добавени още повече сайкъделик и прогресив мотиви. Подочуват се влияния от самобитни титани като Voivod и Devin Townsend, както и от вече неактивните Dillinger Escape Plan.

Coma Noir започва така, както трябва да започва един метъл албум. Ударно и настъпателно в лицето на едноименното парче, което разковава със страшен брейкдаун в средата. Мислиш си, че този „чук” задава насоката на целия албум, но след малко разбираш, че тук положението ще бъде непредсказуемо до самия край. Galactic Brain притежава голям слъдж риф и направо хитов припев. В The Streets Of Bombay нещата съвсем загрубяват. Това 8-минутно парче е сърцевината на албума. Ще ме извините, но трезво съзнание не може да измисли подобно нещо. Така албумът преминава, пълен с изненади и разнообразие. Класическият похват - най-ударното парче да бъде поставено в началото, бива последвано от друг класически трик: най-депресивното такова да е оставено за самия край. В случая това е Chloroform, което закрива всичко след себе си. Закрива албума. Закрива живота. За момент. След това всичко си продължава постарому...

Моментен порив на вдъхновение или най-накрая The Atlas Moth откриха своя собствен път? Не се наемам да прогнозирам... Важното е, че Coma Noir е един от онези албуми, които те карат така да завъртиш „волумето” надясно, че и съседите да чуват.
Напомня на: Minsk, Cult Of Luna, Inter Arma, Voivod, Black Tusk
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Няма вечни врагове, има вечни интереси.
Сталин