Песните в албума:

1. Espionage
2. Decompose
3. Disarray
4. Manipulation
5. Antidote
6. Solace
7. Doubt
8. Compliance
Preoccupations
New Material
Година: 2018
Лейбъл: Jagjaguwar
Държава: Канада
http://preoccupations.bandcamp.com
„Денят се познава по сутринта”. Добре, че невинаги е така, защото 2018г. започна много зле в музикално отношение. Пълна скука и една камара албуми с рециклирано звучене на образците от различни жанрове. Ето, че нещата вече се подреждат и интересните издания започнаха отново да излизат... Едно от заглавията, което заслужава по-сериозно внимание е New Material на Preoccupations.

Preoccupations са от Канада и са основани през 2012г. под името Viet Cong. Едноименният им албум от 2015г. разцепваше: невероятна комбинация от добре познати пост-пънк звуци и авангардни електронни моменти. Обаче... Колкото и да ти е хубава музиката, с подобно име - „Виетнам” – в Щатите отваряш незараснали рани и трудно можеш да осъществиш пробив. Пичовете решиха да си сменят името от Viet Cong на Preoccupations и издадоха втори едноименен (след преименуването) албум, който отново съдържаше силна музика.

Сега наред е третият албум. Този път няма промяна на името. New Material, освен че съдържа нов материал, притежава и някои звукови изменения. Joy Division-влиянията са изтеглени по-назад, а на електронното звучене е предоставено по-голямо пространство. На моменти New Material избива на чист индъстриъл. Аутрото Compliance „затваря” албума с апокалиптичен привкус и „ънхепи” енд, а Decompose напомня на 80-арския Ministry. Eлектронният авангард в Antidote ще ти припомни как гиганти като David Bowie и Peter Gabriel с лекота разкъсваха стиловите ограничения. И все пак добрият стар уейв най-отчетливо се чува в откриващото Espionage и „ведрите” като сутрешен махмурлук Disarray и Solace. Личните ми фаворити са бавните и умопомрачени Manipulation и Doubt, които направо мятат пръст върху теб и те погребват.
Напомня на: Interpol, Joy Division, Bauhaus, The National, Editors
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Което умът разбере, устата не винаги трябва да изрича.
Цар Симеон (филмът "Златният Век")