Песните в албума:

1. Lit Me Up
2. Can't Get It Out
3. Waste
4. Same Logic/Teeth
5. Could Never Be Heaven
6. 137
7. Out of Mana
8. In the Water
9. Desert
10. No Control
11. 451
12. Batter Up
Brand New
Science Fiction
Година: 2017
Лейбъл: Procrastinate! Music Traitors
Държава: САЩ
http://www.facebook.com/BrandNew
Достоверни и недотам надеждни източници сочат, че Brand New са емо. Щом на мен ми харесват, едва ли са много емо, мисля си аз. Когато това течение беше в своя апогей, преди десетина години, това, което достигаше до масите и минаваше за емо, си беше чиста проба лигав поп пънк. От най-гадния! Самото понятие „поп пънк“ винаги е звучало леко нелепо и като оксиморон, но това е друга тема...

Преди да преминем към албума, първото нещо, което спира вниманието е доста непринудената обложка, дело на шведския фотограф Thobias Faldt. Кадърът, със скачащите от терасата мацки, сякаш е сниман в родната действителност – пред някоя новосанирана сграда, където селякът X нагло е паркирал своя Мерцедес.

Колкото до музиката... Колкото и банално да звучи, Brand New надскачат стиловите ограничения и са създали хубав, емоционален и многолик съвременен рок албум. Усещането, докато той звучи, е носталгично-меланхолично, в тон със златисто-калната есен навън. Brand New не се ограничават в подбора на изразните средства – албумът започва с трип-хоп бездната Lit Me Up, продължава с Foo Fighters-кото Can’t Get It Out и прелива във Floyd-асоциациите в Waste. Could Never Be Heaven отново доказва, че често гениалността се крие в най-семплите неща, когато малкото значи повече. Южняшко усещане в 137, хармоника и американски рок а ла Tom Petty в In The Water. Останалите парчета добавят още влияния от богатата рок традиция, изградена през десетилетията.

Science Fiction е ценен и заради нещо друго. В раздирания днес от кич и пошли издания мейнстрийм, това е един от малкото хубави и интересни рок албуми, които през 2017 се срещат там горе на повърхността, където достъп имат и разни случайни и незаинтересовани люде.
Напомня на: Jimmy Eat World, Dead Poetic, Taking Back Sunday, Foo Fighters, Biffy Clyro
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Immortality consists largely of boredom.
Zefrem Cochrane, "Metamorphosis" stardate 3219.8