Песните в албума:

01. Stand And Deliver
02. My Love Is My Disease
03. Smile
04. Unnatural
05. A Message From My Mothers Passed
06. Come Alive
07. Pleasure Drive
08. In The Attic
09. If Ya Want Me
10. Stamina
The Jezabels
Synthia
Година: 2016
Лейбъл: Dile Alone Records
Държава: Австралия
http://thejezabels.com
Наскоро един тежкар, когото виждах за първи, а вероятно и за последен път, сподели с мен своя мъдрост, до която достигнал с течение на годините и житейските препятствия. Тя гласеше следното: „Не знанията, а контактите са най-важното нещо, което получаваш от университета.“ Далече съм от мисълта да коментирам родното образование и сегашния отговорник за него – винаги усмихнатата и винаги готовата да нанесе кинжален удар по гърба на българщината – Меглена Кунева.

Относно тази самобитна мъдрост, особено характерна за нашите географски ширини, вероятно и хората от The Jezabels биха се съгласили. Учейки специалност в университет в Сидни, нямаща нищо общо с музиката, четиримата се намират точно там. Освен сродни музикални души, двете дами и двамата пичаги имат достатъчно технически умения за да се изразявят музикално и ето ти: Началото на The Jezabels бива дадено.

Всенародни любимци и знаменитости в Австралия, не особено популярни извън пределите на родината си – това в момента е ситуацията за The Jezabels. Synthia е трети албум за тях. Той не звучи ретро или като реликва от отминала епоха, но ако си падаш по 80-арския синтпоп и уейв – направо ще се влюбиш в този албум. Звучи поп, но в отделни моменти и доста дарк (уейв), като Depeche Mode, в Come Alive. Химнът My Love Is My Disease (слушай) може и да не е покорил световните класации, но това е едно от парчетата, които са създадени, за да бъдат хит. Припевът и мелодията се запомнят моментално – нещо, което днес е рядкост и забравен майсторлък. Едно от основните влияние в албума е една от най-великите дами в музиката - Kate Bush, която преобразяваше поп музиката и я претворяваше в истинско изкуство. Подобно нещо и The Jezabels се стараят да направят. Колкото поп звучат, толкова и арт. И им се получава.
Напомня на: Kate Bush, Editors, Hurts, O. Children
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Whatever we expect with confidence becomes our own self-fulfilling prophecy.
Brian Tracy