Песните в албума:

01. Glass Built Castles
02. Crooks
03. Say You Will
04. Hang ‘Em High
05. Set In Stone
06. Saviour
07. Statues Of Shame
08. Drones
09. White Eyes
10. For Those That Sleep For A Thousand Years Shall Soon Wake
11. To Take The First Turn
Албуми като този събуждат ентусиазма ми и връщат надеждата, че все още не всичко е измислено и изсвирено в музиката. Младоците от Black Peaks са направили албум, който отсега мога да нарека „Дебют на годината“ и силно се съмнявам, че до края на 2016 някой друг новак ще ги измести.

Поглеждаш хората, стоящи зад името Black Peaks и виждаш едни такива... добри момчета, усмихнати, без татуировки, вокалистът им си е пуснал един чичкарски мустак. Но щом дадеш start на този албум, същите тези млади пичаги се превръщат в истински хали. На моменти, като в Glass Built Castles и Crooks, откачат и носят нещо от енергията на перковците от Every Time I Die, с които не трябва да се ебаваш. В други моменти пичовете изненадват с доста зряло, за годините си, и сложно композиране като в Say You Will или мрачното пиршество Drones, а в White Eyes барабанистът Liam Kearley ще разглоби барабаните пред теб.

Сухите музикални термини би трябвало да те насочат за нещо средно между пост-хардкора и прогресив рока, но аз лично бих препоръчал този запис на всеки, който обича да чува нещо ново и различно в музиката, както и на тези, които обичат пътешествието, през което те води даден албум, да е изпъстрено със завои и различни настроения.
Напомня на: Оceansize, Marmozets, Deftones, Karnivool
Оценка: 12345
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Съветът е опасен дар, дори между мъдреци, а и с него, и без него нещата могат да тръгнат зле.
Гилдор (елф от Властелинът на пръстените)