Песните в албума:

1.He Will Die
2.Playing In Their Dreams
3.You Won’t Escape
4.Valley
5.Beware
6.My Dear Son
7.What He Has To Say
8.All My Fault
9.To Be Free
10.Fight Again
11.Far Away From Here
Genius
In Search Of The Little Prince
Година: 2004
Лейбъл: Frontiers Records
Държава: Италия
http://www.geniusrockopera.com/
Метъл операта е дело на китариста Daniele Liverani от италианското съответствие на Dream Theater - Empty Tremor. Около първата й част се вдигна много шум - беше анонсирана като едно от най-големите събития в прогресив и хеви сцената. Целта обаче не беше постигната и първата част се оказа едно от най-досадните и скучни неща, които изобщо някога съм слушал. За да постигне успех Liverani беше събрал звезден състав от певци, сега те отнова са включени - отсъства само Midnight от Crimson Glory. Отвсякъде блика протяжност, чуват се чужди идеи, до болка вече познати от подобни рок-опери моменти.

В главната роля, ролята на Гения пее Mark Boals, познат най-вече от престоя му при Ингви. Другата главна роля, на Диригента на мечти Twinspirit32 се изпълнява от Russell Allen от Symphony X. Участие имат Daniel Gildenlow (Pain Of Salvation), Johnny Gioeli (Axel Rudi Pell), Liv Kristine (Theatre Of Tragedy) и още куп знаменитости от целокупното рок-братсво. Всички инструменти се изпълняват от самия Daniele Liverani. Стилът не може да се определи еднозначно, има и прогресив рок/метъл, хеви метъл, хард рок, мелодичен рок...

За жалост обаче талантът на участващите е похабен напразно - когато пее Russell Allen, все едно слушаме Symphony X, когато пее Daniel Gildenlow, оставаме с впечатление, че вече сме слушали това при Pain Of Salvation. Първите три песни дават надежда за нещо интересно, но с всяка изминала песен положението става все по-трагично, следват монолози на героите и за изслушването наведнъж на целите 75 минути се иска голямо търпение и здрави нерви. Daniele Liverani трябва да подплати големите си амбиции и технически умения с малко повече собствена музика.

Излизането на всяка следваща част от трилогията все по-малко събитие в рока, нищо чудно ако след една година не чуем нищо за третата финална част на историята за Гения и неговите приятели.
Напомня на: Ayreon, Symphony X, Pain Of Salvation
Оценка: 12
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Бъди смел и чист, безстрашен пред силните и кротък пред слабите!
Сър Найджъл Лоринг ("Белият Отряд" - Артър Конан-Дойл)