Песните в албума:

01. The Revolution Will Be Televised
02. Live In The Dark
03. Pull It
04. Thugs Club
05. Scared For The Children
06. Right Now
07. Shame
08. Edna
09. The Ballad Of The Jersey Wives
10. O.I.L (Can't Get Enough Of That Sticky)
11. Shrine
Jeff Beck
Loud Hailer
Година: 2016
Лейбъл: Atco Records
Държава: Англия
http://www.jeffbeck.com
Трябва да уважаваш Jeff Beck! Музикалният му живец е обратнопропорционален на физическите му 72 години. Той никога не е заравял глава в пясъка като някой щраус, а е следял как музиката се променя и развива през деситилетията и винаги се е заигравал с модерните на момента течения.

Нека направим съпоставка между него и някои от неговите велики набори на китарата: Jimmy Page има един издаден нов албум през последните 20 години. През останалото време преиздава музикалния каталог на Led Zeppelin, изнася речи и лекции и гостува в някое и друго парче на по-млади банди, в чиито очи е като Бог. Ritchie Blackmore наскоро захвърли рицарските доспехи, за да изнесе няколко рок концерта. През останалото време заедно с жена си се правят на трубадури. Eric Clapton продължава да издава. Той не се е променил, не е забързал, продължава да си е мистър „слоухенд“ и може не да те приспи, а направо да те убие от скука с последните си няколко албума.

През 2016 Jeff Beck изцяло е обновил своя състав. Италианците Davide Sollazzi и Giovanni Pallotti, освен да приготвят пица и спагети, добре се справят с ударните и баса. Подпомагащата ритъм китара е в ръцете на Carmen Vandenberg. Другата девойка е с микрофона – Rosie Bones изпълнява главната роля в албума, заедно с Jeff Beck.

Loud Hailer е разнолико издание – в него е съчетано модерното и вечното. Ще чуете напориста електроника в Live In The Dark, а Pull It показва немислимата досега смесица от блус и дъбстеп. Тhe Ballad Of The Jersey Wives е фънки и игриво. Има и от стария, класически и неподправен блус – в Thugs Club, Scared For The Children и Shrine. Rosie Bones звучи ядосана през повечето време. Пее за съвремнния свят и очевидно не харесва това, което днес я заобикаля. Kитарата на Jeff Beck също оплаква прогнилия свят, който заедно с него обитаваме.

Останалото е класа. Независимо, че Loud Hailer няма да се разположи сред върховете в дискографията на Jeff Beck – той носи със себе си онази класа, която малцина притежават.
Напомня на: Старите майстори
Оценка: 1234
коментари [0] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Ако нямаме сведения за миналото си, някой много лесно може да ни отнеме бъдещето.
Паисий Хилендарски