Песните в албума:

01. The Affidavit
02. X-Ray Visions
03. Firebirds
04. A Quick Death in Texas
05. Sucker For The Witch
06. Your Love is Incarceration
07. Doom Saloon
08. Our Lady of Electric Light
09. Noble Savages
10. Behold the Colossus
11. Decapitation Blues
12. Son Of Virginia
Clutch
Psychic Warfare
Година: 2015
Лейбъл: Weathermaker Music
Държава: САЩ
http://www.pro-rock.com
Clutch са се превърнали в Motörhead на 21 век и в това няма нито упрек, нито нещо лошо. Само уважение и тотална фенщина, защото четворката от Мериленд е най-яката, постоянна и градяща във възходяща посока кариерата си банда. И то правейки рокенрол в най-чиста, истинска, сърцата и откровена форма. Точно както безсмъртния Lemmy.

Очевидно е, че на Clutch им е невъзможно да издават слаби албуми. Както е очевидно и продължението на Earth Rocker в Psychic Warfare - директен, скоростен, грууви рокенрол, подправен с шепи блус и онази искрица, която откроява истински добрите банди от просто ставащите. Албумът е като спортна кола, която минава през няколко етапа на трасето – първо е хубавият директен и шумен рок на X-Ray Visions и Firebirds, после се люшваме в жегавия груув а ла ZZ Top на A Quick Death in Texas, след това ускоряваме със Sucker for the Witch и Your Love Is (Ъъ!) Incarceration, преди да преджапаме из бавното блато на Our Lady of Electric Light и след това да чистим грайферите с мръсна газ по асфалта с Noble Savage (е, не знаеш ли, че съм unapologetic lifer for rock and roll?!) и Behold the Colossus. Следва електрическия грууви метъл на Decapitation Blues и за финал типична и величествена Clutch епика. Son of Virginia брули небето и сърцето точно там, където навремето го правеха парчета като The Regulator и The Face. Величествена кулминация. Рокът бил мъртъв? Фак ю, бе, truly we are living in an age of wonder. И следва втора обиколка. А после и двайсет и втора. Не можеш да не слушаш нов албум на Clutch, докато не се превърне в стар албум на Clutch. А старите им албуми как ги въртим!

Psychic Warfare е точно толкова добър албум на Clutch, колкото всеки албум на Clutch. Psychic Warfare е абсолют в рокенрола, както Clutch са абсолют в рокенрола. Както Motörhead преди тях. И да, това е любимата ми банда. Проблем?
Напомня на: Motörhead, ZZ Top, Clutch
Оценка: 12345
коментари [2] 
 
 
© 2003 Booze Project :: Reality is for people who lack imagination.
Il Cummings